Aanbod kinderen en jeugd

Start to MTB

Voor iedereen vanaf 12 jaar. Lees er in deze folder alles over.

Zwemmen

Watergewenning

Samen met mama of papa de eerste stapjes in het water zetten. Op een speelse manier overwinnen kinderen in 10 lessen hun angst voor het water.

Deze lessenreeks gaat 3x per jaar door, telkens van januari tot maart, van april tot juni en van september tot november.

Voor deze lessenreeks dien je op voorhand in te schrijven. Deze lessen zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar. De cursus gaat door op zaterdagvoormiddag van 10u15 tot 11u of van 11u tot 11u45. Kostprijs: €60. 

Voorbereidend zwemmen 1

Samen met mama of papa de juiste zwemtechnieken aanleren. Gedurende 10 weken leren kinderen de arm- en beenbeweging voor schoolslag, de beenbeweging voor crawl, inspringen in het diep, onder water zwemmen, drijven, en nog veel meer. Deze lessenreeks gaat 3x per jaar door, telkens van januari tot maart, van april tot juni en van september tot november.

Deze lessen zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Je dient hiervoor op voorhand in te schrijven en het brevet van watergewenning voor te leggen.

De cursus gaat door op zaterdagvoormiddag van 10u15 tot 11u of van 11u tot 11u45. Kostprijs: €60.

Voorbereidend zwemmen 2:

De kinderen vervolmaken de technieken die ze geleerd hebben tijdens het voorbereidend zwemmen 1. Ook wordt nu de nadruk op de coördinatie van de armen en benen gelegd.

Ouders moeten nu niet meer mee in het water gaan. Deze lessenreeks gaat 3x per jaar door, telkens van januari tot maart, van april tot juni en van september tot november en is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Voor deze lessen dien je op voorhand in te schrijven en het brevet van voorbereidend zwemmen 1 voor te leggen.

De cursus gaat door op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 10u15. Kostprijs: €50.

Zwemmen voor beginners:

Leren zwemmen en overleven doen de kinderen vanaf 6 jaar. Op 12 weken tijd trachten de kinderen het haaien- of otterbrevet te behalen.

Om te kunnen inschrijven dienen de kinderen een brevet ‘watergewenning’ voor te kunnen leggen. Deze lessenreeks gaat door op woensdag, ofwel van 16u tot 17u ofwel van 17u tot 18u, en elke vrijdag van 17u tot 18u. Net als bij het kleuteraanbod wordt deze lessenreeks 3x per jaar georganiseerd en dit in de periodes: januari – april, april – juni en september – december. Kostprijs: €60.

Zwemlessen voor gevorderden:

Naast onze wekelijkse lessenreeksen is het ook mogelijk om te leren zwemmen bij de redders.

Ze geven 12 zwemlessen verdeeld over 8 weken waarbij de kinderen de ene week 3x zwemles krijgen en de andere week geen. De data zijn af te spreken met de redders.

Zij geven zowel leren zwemmen als vervolmaking. Je dient op voorhand in te schrijven en het haaienbrevet voor te leggen. Kostprijs €60.

 

Multimove

multi

Via een ruim en gevarieerd aanbod van bewegingen wilt Multimove de motorische ontwikkeling van 3- tot 7-jarige kinderen in Lokeren  op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren. Surf ook naar www.multimove.be voor interessante info.

Woensdag 14u00-15u00 : 3 en 4 jarige / sport- en jeugdcomplex
Zaterdag 10u00-11u00 : 3 en 4 jarige/ sport- en jeugdcomplex
Zaterdag 11u00-12u00 : 5,6 en 7 jarige / sport- en jeugdcomplex

Volgende online inschrijfmoment voor lessen van januari tot maart via de webshop op 12 december 2017 om 19u via de link: 

https://webshoplokeren.recreatex.be/

 

Jeugdzaalvoetbal

Wekelijkse zaalvoetbaltrainingen voor jongens en meisjes tussen 10 en 15 jaar.

Elke maandag van 16u30 tot 17u30 (uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen) in het sport- & jeugdcomplex, Sportlaan 2, Lokeren.
Geen voorinschrijving vereist.

Kostprijs: 2,5 euro per beurt, 20 euro voor meerbeurtenkaart of met vrijetijdspas.
of SNS-pas.

 

Sportmix girls only

 

Wekelijks omnisport (baseball, dans, kickbox, volleybal, conditiecircuit, …) voor meisjes tussen 10 en 15 jaar.

Elke maandag van 16u30 – 17u30 (uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen) in het sport- & jeugdcomplex, sportlaan 2, Lokeren.

Geen voorinschrijving vereist.

Kostprijs: 2,5 euro per beurt, 20 euro voor meerbeurtenkaart of met vrijetijdspas. 

 

Sportkampen

Tijdens de schoolvakanties (krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie) biedt de dienst Sport en Jeugd sportkampen aan voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Het sportaanbod is elke vakantie zeer gevarieerd. De sportkampen worden georganiseerd in de voormiddag van 9u tot 12u en in de namiddag van 13u tot 16u. Daarnaast wordt er ook voor- en naopvang en middaganimatie voorzien. Voor halve dagen is er enkel vooropvang. Inschrijven kan u via de webshop: https://webshoplokeren.recreatex.be.
Voor het gedetailleerde programma verwijzen we u door naar de Jeuk-katern, die u maandelijks in de Lokerse infokrant kan terugvinden.

Jaarlijkse paasstage: voetbal - omnisport

Sportkamp (halve dagen) voor kinderen van 5 tot 13 jaar
Telkens tijdens de 2de week van de paasvakantie
In samenwerking met Lokerse voetbalclubs SKL Doorslaar & FC Daknam
Per namiddag is er keuze tussen de activiteiten voetbal of omnisport.

Inschrijven via de webshop: https://webshoplokeren.recreatex.be/