Vrije tijd Sport

Word uitbater van de horeca in het nieuwe zwembad en Sport- en Jeugdcomplex

Lokeren zoekt een professionele horeca-uitbater die de brasserie van het nieuwe zwembad zal uitbouwen tot een aantrekkelijke eet- en drankgelegenheid in het centrum van Lokeren. De exploitatie van het bestaande Sportcafé, met zicht op de sportzalen, en het leveringsrecht voor de fuifzaal maken eveneens deel uit van de opdracht en zorgen voor een aanzienlijke capaciteitsverhoging en vaste bron van inkomsten voor de toekomstige uitbater. 

De werken aan het nieuw stedelijk zwembad van Lokeren zijn volop gaande. Het zwembad wordt verwacht te openen in januari 2024.

      

De ontmoetingsplek voor sport en recreatie in het centrum van Lokeren!

Het zwembad wordt dé trekpleister voor zwemrecreatie in Lokeren en omstreken. Het biedt ruimte aan diverse functionaliteiten zoals een sportbad van 25 meter met beweegbare bodem en tribune, een recreatiezone met speelwater, warme lagune, whirlpools, doelgroepenbad, buisglijbaan, sauna en stoombad.

Het zwembad wordt aangebouwd aan het Sport- en Jeugdcomplex bestaande uit 2 sportzalen, vergaderzalen, een fuifzaal, een Speel-o-theek, Huis van het Kind en stedelijke dienstverlening en zal in de toekomst één gebouw vormen, voorzien van een centrale hoofdingang. Het stadsbestuur stelt alle horeca in het gebouw ter beschikking van één uitbater.

De nieuwe zwembad-horeca zal gelegen zijn aan de hoofdingang, met zicht op het zwembad. De horeca bevindt zich op het gelijkvloers en beschikt over eigen sanitair wat een onafhankelijke uitbating mogelijk maakt. Naast een ruime drink- en eetruimte voor klanten, een keuken geschikt voor een professionele uitbating en voldoende berging, beschikt de uitbater over een groot terras in een groene omgeving.

Om die redenen wordt deze horeca aanzien als primaire uitbating, voorzien van ruime openingstijden en een aantrekkelijk eet- en drankenaanbod met professionele keuken. De exploitatie van het Sportcafé, gelegen op de eerste verdieping en met zicht op de sportzalen, wordt ingezet als capaciteitsverhoging om te voldoen aan de noden van de dorstige sporters. De levering van dranken voor de fuifzaal gebeurt in overleg met de dienst Sport en Jeugd van de stad die ook hun vaste stek hebben in het gebouw. De fuifzaal heeft een capaciteit van 1200 personen en heeft zo goed als elk weekend een invulling.

     

Centrale ligging

Het zwembad ligt aan de Sportlaan, de belangrijkste invalweg naar het centrum. Naast het gebouw bevindt zich een nieuwe verkaveling Haagbeuk met 120 appartementen en stadsparking ‘Grote Kaai’. Op wandelafstand bereik je de markt van Lokeren, desondanks is er binnen een straal van 500 m geen andere horeca aanwezig. Het gebouw ligt aan de fietsersbrug over de Durme en leidt alle trage weggebruikers uit het noorden naar het centrum van de stad.

Inrichting

De zwembad-horeca op het gelijkvloers is enkel voorzien van een keramische vloer, elektriciteit en verwarming. Het sanitair wordt in afgewerkte staat afgewerkt. De uitbater zorgt zelf voor de inrichting van verbruikersruimte en keuken, incl. de aankoop van (tuin)meubilair en keukentoestellen.

Voor de investering in onroerende goederen voorziet het stadsbestuur een kwijtschelding van concessievergoeding van maximaal 150 000 euro en met een maximale looptijd van 54 maanden.

Het Sportcafé op de verdieping bestaat uit een grote verbruikersruimte met capaciteit van meer dan 85 zitplaatsen, eigen sanitair, keuken en berging. Deze ruimte wordt in afgewerkte staat aangeboden en is bijkomend voorzien van een toogmeubel met tapinstallatie en wandflessenfrigo’s, tafels en stoelen. De keuken beschikt over een koelcel, elektrisch fornuis, dampkap, industriële oven en wastafel.

De instelprijs voor de concessievergoeding werd vastgesteld op 2500 euro per maand. Voor de beoordeling van de dossiers wordt o.a. rekening gehouden met de visie op de uitbating, een voorontwerp van inrichting en ervaring in de sector.

   

Bijlagen

 

 Heb je interesse? Dien je aanvraag in vóór 24 februari 2023 om 12 uur. 
Meer informatie: helena.vanremoortel@lokeren.be, 09 235 31 51.