Landbouwfolies recycleren

Landbouwfolies

Ook dit jaar is het mogelijk uw landbouwfolies af te leveren bij IDM (Moortelstraat). Van 6 mei tot 28 juni 2013 en van 14 oktober tot 8 november 2013 kunnen de folies worden aangeleverd tegen een reële onkostenvergoeding van 0,10 €/kg excl. BTW.

Aan welke voorwaarden moeten de folies voldoen:
- de folies moeten dik een homogeen zijn (hetzij volledig zwart, hetzij zwart boven en wit aan de onderkant€; hetzij volledig transparant of volledig wit). Voederzakken, afdekfolie van bietputten, krimpfolie op inleghooi en inpakfolie van hooibalen worden eveneens aanvaard.

- de folies moeten volledig proper zijn en mogen geen vreemde bestanddelen bevatten. Deze folies mogen max. 5% aan bevuiling bevatten (bv. zand of grondresten). Er mogen geen putresten of andere vervuilingen aanwezig zijn, t.t.z. ze moeten veeg- of bezemschoon zijn!

- andere folies mogen niet vermengd worden met de landbouwfolies.

- de folies moeten bij het aanleveren worden ontdaan van alle bindmiddelen (zoals touwen, enz.)

Opgelet: De folies en de banden kunnen niet worden afgeleverd op zaterdag.
IDM Moortelstraat, 09/298.21.10, openingsuren: 8 uur - 12 uur en 12.30 uur -16.30 uur

Voor extra informatie kunt u terecht op de site van IDM.

Silobanden

De OVAM en Recytyre hebben in samenspraak met de Boerenbond en ABS op 3 oktober 2012 een overeenkomst afgesloten voor het verwijderen van overtollige silobanden bij landbouwers. Meer info kan u vinden in het document inzameling overtollige silobanden.
Het aanvraagformulier voor de goedkeuring van een tegemoetkoming in de kosten voor het ophalen en verwerken van silobanden kan u vinden op de website van de OVAM.

Phytofar-Recover

Alle up-to-date informatie omtrent de toepassing van sproeistoffen en de verwijdering van lege verpakkingen volgens de wetgeving kan u vinden op de site fytoweb.