Fietsaanbod in Lokeren

Fietsen huren

Ontdek Lokeren per fiets, je hoeft niet eens je eigen fiets mee te brengen. Huur er eentje bij een van de verhuurdiensten in de stad.

Mountainbiken in Lokeren

Sinds 2007 heeft Lokeren twee bewegwijzerde mountainbikeroutes. De lussen hebben hun vertrekpunt bij de sporthal aan de Durme, Sportlaan (25,5 km; 40,5 km) en lopen over het grondgebied van Lokeren, Daknam en Eksaarde. Het water van Zuidlede, Moervaart en Durme is nooit veraf.

Lokeren op wieltjes

De grote troef van Lokeren? Vanuit het stadscentrum of het NMBS-station ben je direct in het groen. Vanuit Lokeren vertrekken heel wat bewegwijzerde themaroutes en het Fietsroutenetwerk Waasland brengt je naar landelijke woonkernen, volle natuur en –hoe kan het ook anders in Vlaanderen- af en toe een rustpunt waar een drankje en een hapje kan genuttigd worden.

Fietssnelwegen

Fietssnelwegen zijn afzonderlijke fietsroutes, bestemd voor woon-werk- en woon-schoolverkeer op grotere afstand. De snelwegen zijn doorgaans gelegen op routes, waar autoverkeer maximaal geweerd wordt. Vaak zijn deze snelwegen gelegen naast spoorlijnen en/of rivieren. Ze vormen directe verbindingen tussen steden.

De fietssnelwegen zijn bedoeld voor alle fietsers, maar richten zich voornamelijk op mensen die zich van huis naar het werk of van huis naar de school verplaatsen (en terug).

In Lokeren komen 3 fietssnelwegen samen t.h.v. het station:

- F4: Gent - Lokeren - Sint-Niklaas - Antwerpen
- F412: Lokeren - Eksaarde - Moerbeke
- F413: Lokeren - Zele (voorlopig gerealiseerd tot de Lokerhoutstraat)

De provincies hebben een uniforme bewegwijzering uitgewerkt, zodat deze snelwegen herkenbaar zijn en een eigen officieel statuut krijgen.

 Voor meer informatie over de fietssnelwegen (uitleg + kaartmateriaal) kan u terecht op de website over de fietssnelwegen.

Fietstocht: helse oorlog

Een kerk is een richtpunt in het landschap, een gemeenschappelijk herkenningsteken voor bewoners en bezoekers, een ruimte open voor iedereen die ons erfgoed wil ontdekken.


Libelle ooievaarsroute

De ooievaarroute leidt jou langs enkele fraaie natuurgebieden met wuivende rietvelden en zoetwaterschorren, die een rijkdom aan zeldzame fauna en flora herbergen. De route volgt het fietsroutenetwerk doorheen het Waasland.

Ooievaar fietsroute