Kandidaten 2023

Het digitaal inspraakplatform krijgt opnieuw een centrale rol binnen de verkiezing MVL 2023. Via denkmee.lokeren.be stel je jouw kandidaat voor van 3 tot 30 januari.

Wie kan kandidaten voordragen?

Kandidaturen kunnen voorgedragen worden door:

  • Lokerse verenigingen of scholen
  • individuele Lokeraars
  • leden van de Lokerse adviesraden

Lokerse verenigingen of scholen, individuele Lokeraars en leden van de Lokerse adviesraden kunnen elk max. 2 kandidaten voordragen.

Belangrijke aanvulling: de voorgedragen kandidaat moet op de hoogte gebracht worden alvorens de kandidatuur in te dienen.De voorgedragen kandidaat stelt zich akkoord om zich gedurende het overwinningsjaar beschikbaar te houden voor de stad Lokeren in het kader van de communicatie en/of feestelijkheden omtrent de campagne MVL of andere initiatieven van de stad.

Hoe draag je een kandidaat voor?

Kandidaturen moeten schriftelijk ingediend worden via een online formulier op de website denkmee.lokeren.be of via een papieren invulformulier om aanvaard te kunnen worden voor beoordeling. Dit invulformulier kan afgehaald en ingediend worden in het Stadhuis, het Sport- en Jeugdcomplex, het Welzijnshuis, het Cultuurcentrum en de Bibliotheek. Kandidaturen die op papier worden ingediend, worden door de communicatiedienst op het digitale inspraakplatform gepubliceerd.

Elke kandidatuur moet vergezeld zijn van de nodige argumentatie (max. 1 pagina A4) en een foto (hoge resolutie voor drukwerk).

De kandidaat geeft voor de aangeleverde beelden expliciete toestemming voor publicatie via de stadskanalen. Ook wordt het materiaal opgeslagen in onze stedelijke databank waardoor dit naar de toekomst mogelijk ook binnen stadscontext ingezet kan worden. Wie enkel toestemming geeft voor het project ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar’ dient dit expliciet aan te geven.

Aan welke voorwaarden moeten de kandidaten voldoen?

  1. Verdienstelijk wil zeggen dat jouw kandidaat een ambassadeur van onze stad is: hij/zij geeft Lokeren tot buiten haar grenzen bekendheid en uitstraling  OF via een specifieke verdienste  gerealiseerd voor het afgelopen jaar OF hij/zij zet zich belangeloos in voor de Lokerse burger, in verenigingen of buurten.

  2. Jouw kandidaat woonde in 2023 in Lokeren of kan een duidelijke verbondenheid met de stad aantonen.

  3. Check zeker ook of jouw kandidaat geen lid is van de jury, het schepencollege of de gemeenteraad. Deze personen kunnen niet deelnemen aan deze verkiezing, net als stadspersoneel voor zaken passend binnen de uitvoering van hun functie en personen die overleden zijn voor de periode waarin de kandidaturen worden ingediend.

  4. Heeft jouw kandidaat al eens de titel Meest Verdienstelijke Lokeraar gekregen? Dan moet er een zeer uitzonderlijke reden zijn om opnieuw verkozen te kunnen worden. Hou er ook rekening mee dat een kandidaat maximaal 2 opeenvolgende jaren als laureaat bij de verkiezing kan worden meegenomen.

  5. Jouw kandidaat is op de hoogte en gaat akkoord om zich bij een eventuele overwinning beschikbaar te houden voor de stad Lokeren voor de communicatie en/of feestelijkheden omtrent de campagne of andere initiatieven van de stad.

  6. Wens je een groep mensen voor te dragen als kandidaten? Dan is het belangrijk dat deze groep een overkoepelend orgaan/voorzitter heeft.

Dienst Communicatie

Contact

Groentemarkt 1, 9160 Lokeren
09 235 31 00
communicatie@lokeren.be

Locatie

Openingsuren

Deze dienst is momenteel open

Maandag:

8:00
21:00
09:00-12:00
13:30-17:00

Dinsdag:

8:00
21:00
13:30-19:00

Woensdag:

8:00
21:00
09:00-12:00
13:30-17:00

Donderdag:

8:00
21:00
13:30-19:00

Vrijdag:

8:00
21:00
09:00-12:00

Zaterdag:

Gesloten

Zondag:

Gesloten