Vrije tijd Sport

Sport

Sportkampen

Bekijk ons aanbod in sportkampen.

Meer lezen

Word lesgever sportkampen

Word jij een van de nieuwe lesgevers tijdens de sportkampen van 2022?

Meer lezen

Lessenreeksen

Tijd voor meer beweging! Bekijk onze lessenreeksen

Meer lezen

De Lokerse beweeghotspot

Ontdek en deel de mooiste routes en beweeghotspots van Lokeren

Meer lezen

Miniroparun

Op zondag 5 juni slaat Lokeren de handen in elkaar met de buren uit Zele, Hamme, Berlare, Waasmunster en Dendermonde om samen de miniroparun te organiseren. Een recreatieve aflossingsloop over een afstand van 75 km. De opbrengst van dit recreatief loopevenement gaat integraal naar de bestrijding van kanker.

Meer lezen

Elke stap telt!

Breng jouw buurt in beweging! Wist je trouwens dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren?

Meer lezen

VĂ©Lokeren

In Lokeren houden we van de fiets! Doe jij ook mee?

Meer lezen

Laatste nieuws

Preview

Word jij de uitbater van de horeca in het nieuwe zwembad en Sport- en Jeugdcomplex?

We zoeken een professionele horeca-uitbater die de brasserie van het nieuwe zwembad zal uitbouwen tot een aantrekkelijke eet- en drankgelegenheid in het centrum van Lokeren. Het bestaande Sportcafé en het leveringsrecht voor de fuifzaal maken eveneens deel uit van de opdracht.

Herken jij je in deze omschrijving?

  • Horeca uitbaten is je passie.
  • De uitbating van zowel de brasserie van het...

Meer lezen   22/11/2022

Preview

Lokerse sporthelden 2022 gehuldigd tijdens Sportgala

Jaarlijks huldigen we samen met de Lokerse Sportraad onze sportkampioenen op het Sportgala. Eindelijk kon het gala opnieuw doorgaan in zijn gewone vorm, in het Sport- en Jeugdcomplex. De sportieve kampioenen en laureaten van 2022 werden gelauwerd met speeches, sportoptredens en huldigingen. Op zaterdag 17 december jl. vierden we 29 provinciale, 10 Vlaamse, 34 nationale en 2 Europese kampioenen....

Meer lezen   19/12/2022

Preview

Belgian Red Court in Hoedhaarsite beschikbaar voor Lokerse jeugd

Vanaf deze week wordt de Red Court op de Hoedhaarsite in Lokeren ter beschikking gesteld van de jeugd. De court krijgt een plaatsje tegenover de nieuwe brandweerkazerne, op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkersstraat. Het voetbalplein in een opvallende rode kleur is voorzien van kunstgras en een geluidsarme kooi en is bedoeld als een ontmoetingsplaats om de lokale sociale cohesie te...

Meer lezen   02/12/2022

Preview

Wat vind jij als vrijwilliger en/of verenigingslid echt belangrijk?

Als stad willen we dicht bij onze burgers, verenigingen en vrijwilligers staan. We willen werken aan een beter beleid voor verenigingen en hun leden/vrijwilligers.

Daarom doet stad Lokeren mee met de Nationale DOE-meter, een onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen. Zo willen we te weten komen wat al goed gaat, maar ook wat er nog verbeterd kan worden en waar er nood aan is....

Meer lezen   15/11/2022

Preview

Nieuw zwembad rijst in sneltempo uit de grond: werkzaamheden gaan nieuwe fase in

Vorig jaar startten de werken aan het voormalige Durmebad in de Sportlaan. Er werd al duchtig afgebroken en intussen zijn de ruwbouwwerken voor de kelderruimten (-1) en de zwembadkuipen bijna afgerond. De volgende fase, namelijk het gelijkvloers niveau (0) waar zich de nieuwe inkomzone, balie, kleedkamerruimtes, zwembaden en horeca bevinden, wordt nu aangevat. Toch wel een belangrijk moment...

Meer lezen   14/11/2022

Preview

Gloednieuw kunstgrasveld op Heirbrugsite voor Lokerse voetbalclubs

Vandaag werd het gloednieuwe kunstgras voetbalveld op de Heirbrug sportsite in de Heilige Geestmolenstraat ingespeeld door de MU13 A en B. Volgende week gaan meteen ook de eerste trainingen op het nieuwe terrein van start.

Keuze voor kunstgrasvelden

Het wordt het steeds moeilijker om natuurgrasvelden in goede staat te houden:

  • Sinds 2004 is het niet meer toegestaan om pesticiden te gebruiken...

Meer lezen   10/09/2022

Preview

Voordelig tarief inkomticket BK Cyclocross voor Lokeraars

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023 strijden de beste veldrijders van het land in Park Ter Beuken om de Belgische titel in hun categorie. Een uniek evenement in de (sport)geschiedenis van onze stad. Uiteraard willen we de Lokeraar dat weekend graag massaal langs het parcours zien staan. En dat kan aan een voordelig tarief dankzij de actie #9160!

Vanaf zondag 18 september koop je als...

Meer lezen   05/09/2022

Preview

18 september: benen baas tijdens Autoloze Zondag

 Fietsers, wandelaars, skaters en kinderwagens krijgen zondag 18 september van 13 tot 17 uur vrij spel in onze stad. Tijdens deze Autoloze Zondag wordt het centrum van Lokeren verkeersvrij gemaakt en voorzien we heel wat activiteiten voor jong en oud.

Wat valt er te beleven?

Veel, héél veel! Wat dacht je van een ritje op go carts of een race in een zeepkist? Daag je liever je...

Meer lezen   16/08/2022

Preview

28 juli - Dag van de Animator

Speelpleinwerking liet Syrische Rama openbloeien

28 juli is het Dag van de Animator. Ook in Lokeren staan er tijdens de zomervakantie heel wat animatoren klaar om leuke activiteiten te organiseren voor kleuters en lagereschoolkinderen. Een van hen is Rama (18). Ze was 13 toen ze haar geboorteland Syrië achterliet en naar België kwam dankzij Unicef. Samen met haar familie verbleef ze...

Meer lezen   28/07/2022

Preview

Samen met basisschool Bengel openen we de eerste publieke speelplaats

De opening voor het grote publiek liet even op zich wachten, maar nu is het eindelijk zover: woensdag 29 juni werd de eerste publieke speelplaats in onze stad officieel opengesteld in aanwezigheid van het stadsbestuur en de voltallige school. Terwijl de kinderen genoten van een ijsje namen de directie van de school en de schepenen het woord.

“De speelplaats wordt al een tijdje...

Meer lezen   29/06/2022