Nuttige links

  • interwaas.be: voor meer informatie of ondersteuning over energie- en woonpremies en steunmaatregelen, Mijn Verbouwlening en Mijn Verbouwpremie, beleidsmaatregelen rond leegstand, digitale meter, de woningpas, groepsaankopen, ... 

  • verwarmingsfonds.be: De vzw Sociaal Verwarmingsfonds komt voor een deel tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden. (zie meer artikel hierboven)

  • energiesparen.be: overstappen naar een andere verwarmingsbron? Ontdek hier welke duurzame opties er zijn voor jouw woning.

  • stookoliecheque.economie.fgov.be: verwarm je jouw woning met huisbrandolie (stookolie) of propaan dan kan je nog tot 10 januari 2023 een verwarmingstoelage van 225 euro aanvragen. Alle info en voorwaarden zie economie.fgov.be. Of contacteer het Contact Center van de FOD Economie via 0800 120 33 (gratis nummer), van 9 tot 17 uur of via stookoliecheque@economie.fgov.be.

  • bouwwijs.be: Voor renovatieadvies kan je terecht bij Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

  • lokeren.be/premiesduurzaamwonen of premiezoeker.be: ontdek op welke (ver-)bouwpremies en -leningen van Stad Lokeren en de Vlaamse overheid jij een beroep kan doen. Sinds 1 oktober 2022 kan je ‘Mijn Verbouwpremie’ aanvragen. Deze premie bundelt de vroegere isolatiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie. Voor meer informatie kan je ook terecht bij dienst Huisvesting, 09 235 31 00 of huisvesting@lokeren.be.

  • vlaanderen.bevoor alle info rond energiezuinig en duurzaam bouwen. 

  • Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen: biedt een infoavond aan rond ‘fossielvrij verwarmen’. Tijdens deze infoavond wordt op een laagdrempelige manier ingegaan op onder andere lage-temperatuur verwarming, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten. 

  • lokeren.be/verwarmen-op-hout: weet je ook hoe je correct hout stookt? Pak je het verkeerd aan, dan verbruik je meer hout en veroorzaak je meer luchtvervuiling. Bovendien veroorzaakt houtstook soms sterke hinder en gezondheidsrisico’s voor je omgeving, buren, jezelf en je gezin. 

  • energywatchers.be: op zoek naar handige tips om het energieverbruik te verminderen en dus de energiefactuur te verlagen? Op energywatchers.be van de federale regering vind je handige tips en adviezen om minder energie te verbruiken.

 

Ook voor bedrijven! Vraag nu je energiescan aan

Wil jij als ondernemer iets doen aan jouw energieverbruik en dus ook je energiefactuur? Vraag dan vandaag nog een energiecoach aan bij Waasland Klimaatland. Bovendien maak je aanspraak op een terugbetaling tot 90% van de kost bij een succesvol traject. 

Het traject is tweeledig. Een eerste luik focust op Meten is Weten, een tweede luik neemt je mee in Acties en Begeleiding. De focus hierbij ligt zowel op energie-efficiëntie als op hernieuwbare energie.


Dankzij de samenwerking tussen Waasland Klimaatland en de Wase gemeenten kan dit traject aan een zeer voordelig tarief worden aangeboden.
Prijzen en info: waaslandklimaatland.be (energiecoach bedrijven) of op info@waaslandklimaatland.be.

  

Op lokeren.be/energie vind je meer info over energie, besparende maatregelen en nuttige links.