05/10/2020

Elektrische fietsen voor stadspersoneel

Het stadsbestuur van Lokeren heeft elektrische fietsen aangekocht voor haar personeelsleden. Zowel voor de medewerkers in het stadhuis als voor de technische dienst in de Weverslaan staan voortaan elektrische stadsfietsen beschikbaar.

Deze aankoop kadert in het duurzame mobiliteitsplan dat op tafel ligt. De aanwezigheid van de fietsen stimuleren werknemers die met de auto naar het werk komen of pendelen, om voor korte werkafstanden te kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel in plaats van de auto te nemen. ‘Hiermee wil de stad zelf het goede voorbeeld geven rond de aanpak van mobiliteit en duurzaamheid binnen onze groene stad’, aldus schepen van Duurzaamheid Marina Van Hoorick.

De huidige coronacrisis heeft als positief gevolg dat veel meer mensen op de fiets springen. Voor korte, maar ook voor verdere verplaatsingen en ook steeds meer als vervoersmiddel van en naar het werk. ‘Een beweging die we alleen maar kunnen toejuichen’, voegt schepen van Mobiliteit Sabine Van Rysselberghe toe. 

Meer blauwe fietsen in de Lokerse straten
Uit de rapportering van Blue-bike nationaal van 2019 zien we dat Lokeren schitterend scoort wat het gebruik van de Blue-bike betreft, met een groei van maar liefst 24 % en 547 gebruikers. Om het fietsgebruik te stimuleren, legt de stad trouwens bij elke ontlening van een Blue-Bike één euro bij.

Pendelen in Lokeren is ook heel dankbaar, want in Lokeren komen 3 fietssnelwegen samen ter hoogte van het station:

- F4: Gent - Lokeren - Sint-Niklaas - Antwerpen

- F412: Lokeren - Eksaarde - Moerbeke

- F413: Lokeren - Zele

Aan het station is ook het fietspunt terug te vinden waar onder meer Blue-Bikes ontleend kunnen worden. Meer info zie www.fietsenwerk.be