12/10/2020

Participeren op denkmee.lokeren.be: inloggen met e-ID

Algemeen nieuws

‘Wat we samen doen, doen we beter’ vormt het uitgangspunt voor de participatie op maat in onze stad. We streven naar een maximale betrokkenheid van alle Lokeraars en zetten in om iedereen actief te betrekken bij de vele projecten en het beleid van de stad. En met succes, meer dan 3450 Lokeraars vinden hun weg naar het digitaal inspraakplatform dat toelaat om eender waar en eender wanneer jouw mening, stem, reactie of nieuw voorstel aan de stad en alle inwoners kenbaar te maken.

Participatie is een groeiproces

Met vallen en opstaan. Voor de burger is het wennen om actief te worden betrokken bij de realisatie van de vele projecten in de stad maar ook voor de lokale politiek is het elke dag bijleren hoe om te gaan met alle ideeën en voorstellen van de burgers. Met de intentie om het steeds beter te doen is het belangrijk om de middelen die de stad inzet voor de participatie, zo ook het digitale platform, waar mogelijk te optimaliseren. En dit doen we vanaf vandaag door de nieuwe functie ‘Inloggen met e-ID’.

De belangrijkste redenen voor deze nieuwe functie zijn het uitsluiten van dubbele stemmen en valse accounts en het afstemmen van de digitale en niet-digitale mogelijkheid van burgers om voorstellen in te dienen.

Is dit echt noodzakelijk?

Informatie over projecten, ingediende ideeën en reacties nalezen, kan natuurlijk altijd. Daarvoor is geen registratie vereist.

Wil je zelf meedoen aan het debat binnen projecten vanuit de stad (eigen ideeën geven, reageren op andere ideeën of andere ideeën steunen of delen, enquêtes invullen) dan moet je een account aanmaken. Registreren is simpel: via een e-mailadres of een account dat je koppelt aan je Facebook- of Googleprofiel.

Wil je meedoen en stemmen op voorstellen van burgers, dan zal je gevraagd worden om in te loggen met e-ID. Ook wanneer er een effectieve stemming (vb. Verkiezing Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020) georganiseerd wordt binnen projecten vanuit de stad, wordt deze toepassing gebruikt om 1 stem of deelname per inwoner te garanderen.

Je registreren en je identiteit verifiëren, hoef je slechts één keer te doen en neemt maar enkele minuutjes in beslag.

We zetten extra in om nog meer Lokeraars mee te laten denken in de stad en helpen graag bij het registreren en verifiëren van je identiteit op ons platform. Dit doen we met een uitgebreid stappenplan, terug te vinden op ons platform, via lokeren.be/denkmee-eid, maar zeker ook te verkrijgen via een mailtje. Heb je problemen, loop je vast, beschik je niet over een e-ID-kaartlezer of wil je graag extra hulp dan helpen we met plezier. Neem contact op met de dienst communicatie – denkmee@lokeren.be – 09 340 94 21 – 0478 82 93 51. Volg de verschillende projecten van de stad en de voorstellen van de Lokeraar via www.denkmee.lokeren.be !