13/10/2020

Kinderdagverblijf Patjoepelke zet kinderbegeleiders in de bloemetjes

Algemeen nieuws Kinderopvang

Het afgelopen jaar is er veel aandacht gegaan naar kleine, vreselijke beestjes die het hele dagelijkse leven overhoop haalden. De kinderopvang heeft deze periode nog maar eens aangetoond dat ze, ook in moeilijke tijden, met een groot hart klaarstaat voor kinderen en ouders. Dat verdient een ontzettend grote ‘Beestig Bedankt!’ aan de kinderbegeleiders die zich met hart en ziel inzetten voor elk kind.

Op 12 oktober was het dag van de Kinderbegeleider. Op deze feestelijke dag zetten we graag alle kinderbegeleiders in de spotlight omdat zij elke dag het beste van zichzelf geven. 

aar aanleiding van deze dag riepen wij alle verantwoordelijken en ouders op om een compliment te schrijven op een speciaal hiervoor ontworpen complimentenkaartje met de slogan ‘Beestig Bedankt’ of om een compliment digitaal te bezorgen aan de kinderbegeleiders.

Bovendien werd er werd binnen Patjoepelke-Wistik een eigen muurtekening ontworpen om de kinderbegeleiders op een “beestige manier” te bedanken.

Als dank voor hun dagelijkse en enthousiaste inzet werden ze extra verwend met een pakketje van Geitenboerderij ‘t Eikenhof, dat werd uitgedeeld door schepen Marjoleine de Ridder.

De actie “Week van de Kinderbegeleider” is een samenwerking van SOM, VGC, I-Mens, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, 3Wplus, Federatie Kinderopvang, Vlaams Welzijnsverbond, Felies, Mentes, Agentschap Opgroeien, Ferm Kinderopvang, VVSG en Het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang. Ook op sociale media worden kinderbegeleiders in Vlaanderen deze week in de bloemetjes gezet met de begeleidende hashtag #weekvandekinderbegeleider.