14/10/2020

Gefaseerde werken Stationsplein

Algemeen nieuws

De aannemer (Gebroeders Van den Berghe nv) startte met de eigenlijke werken voor de heraanleg van de Stationsomgeving. Hieronder geven een opsomming van de impact op het verkeer tijdens de 4 fasen.

Impact verkeer

Fase 1A (zijde Stationsplein) → het blijft mogelijk om de lus Markt – Koophandelstraat – Stationsplein – Stationsstraat te maken. Het Stationsplein blijft ook bereikbaar voor het verkeer vanuit de Groendreef, Nijverheidstraat en Uebergdreef.

Fase 1B (Groendreef) → idem fase 1A met als verschil dat de doorgang voor het verkeer vanuit de Groendreef wordt afgesloten en deze de plaatselijke omleiding moet volgen.

Fase 2A (kruispunt Uebergdreef) → idem fase 1A met als verschil dat de doorgang voor het verkeer vanuit de Uebergdreef wordt afgesloten en deze de plaatselijke omleiding moet volgen.

Fase 2B (Koophandelstraat/Nijverheidstraat) → verkeer vanuit de Groendreef en Uebergdreef naar het Stationsplein is mogelijk. De Nijverheidstraat en Koophandelstraat worden afgesloten. De Koophandelstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Wij danken u alvast voor het begrip dat u opbrengt tijdens deze werken.