10/11/2020

11 november: 'Vrijheid en gezondheid, het belangrijkste goed voor een mens'

Algemeen nieuws

Geachte genodigden, Beste Lokeraars,

De viering van 11 november dit jaar is jammer genoeg een beetje opmerkelijk, een beetje anders dan anders. Vanwege corona  is het niet mogelijk om onze viering te organiseren zoals we dat normaal doen. Niks aan te doen.

Toch vonden wij het gepast en nodig om een alternatief te voorzien. Omdat 11 november nog steeds een belangrijk symbool is. Een symbool van vrijheid. Vrijheid, dat samen met gezondheid het belangrijkste goed is voor een mens.

11 november is een moment om in dankbaarheid stil te staan bij de land- en stadsgenoten die hun leven en vrijheid op het spel hebben gezet. Hun leven geriskeerd hebben in de gewapende conflicten waar ons land tijdens de recente geschiedenis bij betrokken was.

Maar 11 november is nog meer. Actueel is het immers ook een goede gelegenheid om samen met alle Lokeraars ons respect te tonen voor de vele mensen die ook vandaag dag in dag uit strijden voor het leven van ons en van onze medeburgers. Voor de mensen die strijden tegen de vijand, in dit geval geen mogendheid, maar dat verdomde covid-virus. (lees verder onder de video)

Dat verdomde virus dat onze maatschappij en de hele wereld al maanden in de ban houdt. Laat ons niet plooien dames en heren. Laat ons ons alstublieft houden aan de richtlijnen die dokters en politieke leiders geven.

Ik stel met voldoening vast dat de besmettingscijfers aan het dalen zijn. Dat de Lokeraars, dat de richtlijnen goed blijven opvolgen, bewust van de ernst van de situatie. De enkelingen die dat niet doen worden zonder pardon daarvoor beboet door onze politie. Maar ik houd eraan langs deze weg uitdrukkelijk de overgrote meerderheid van de Lokeraars te danken en te feliciteren voor hun aanpassing en inzet.

Enkel samen staan we sterk!

Ik doe ook een oproep aan de Lokeraars om aandacht te hebben voor onze handelaars. Zij hebben het niet gemakkelijk en werken creatieve oplossingen uit om ons, hun klanten, ten diensten te staan.  Wees dus LOYAAL , en koop LOKAAL !

Beste Lokeraars, om af te sluiten denk ik te mogen zeggen – namens u allen – dat wij ons aansluiten bij de ode aan onze zorgverstrekkers. Wij zijn al het verzorgend personeel, al onze zorgverstrekkers immens en eeuwig dankbaar voor alles wat zij reeds presteerden, alles wat zij nu presteren, en alles wat zij nog zullen presteren, in functie van de gezondheid van onze burgers.

Als burgemeester heb ik er nog steeds alle vertrouwen in , beste collega’s, dat – als we samen volhouden, dat we dan ook deze onzichtbare vijand klein krijgen. Ik dank u.

Leve Lokeren. Ik dank u.      

Filip Anthuenis, burgemeester