25/01/2021

Online een afspraak maken

Digitalisering

Sinds september 2020 kan je voor een bezoek aan het stadhuis (dienst Burgerzaken) zelf online een afspraak maken. Je hoeft hiervoor dus niet eerst langs te komen op het stadhuis en zelfs een telefoontje wordt overbodig. Het online afsprakensysteem is zowel voor de Lokeraar als voor de stadsmedewerker heel handig en efficiënt werken. Wachtrijen behoren officieel tot het verleden en bezoeken kunnen beter worden voorbereid. Moet je na je bezoek nog eens langskomen, dan wordt je vervolgsafspraak meteen al ingeboekt voor jou. 

Het afsprakensysteem kwam door COVID-19 in een stroomversnelling. Dienst Burgerzaken had de grootste prioriteit binnen de stad voor deze digitale omschakeling gezien het hoge dagelijkse bezoekersaantal. 

Heel wat andere loketdiensten binnen de stad worden later ook nog toegevoegd zodat je ook voor die diensten makkelijk zelf online je afspraak kan inboeken.