04/03/2021

Nijverheidstraat (t.h.v. de brug van de N70) tijdelijk afgesloten

Algemeen nieuws Mobiliteit

🚧 Je merkte het al: de Nijverheidstraat ter hoogte van de brug van de N70 is afgesloten. De inspectieput van de riolering blijkt onderaan losgescheurd te zijn waardoor de bodem van de put stilaan verzakt.
Dit is een ernstig defect: de veiligheid kan niet gegarandeerd worden wanneer er met een voertuig wordt over gereden.
Jammer genoeg is dit een zeer oude riolering, met ovaalvormige buizen die niet standaard zijn.
 
🏗 Volgende week start de bemaling, daarna worden de herstelwerken uitgevoerd. Gezien de moeilijke situatie (grote diepte, groot waterdebiet, geen prefabconstructie mogelijk en onder een brug dus beperkt wat kraanwerk betreft) zal de straat pas ten vroegste na de paasvakantie terug opengesteld worden.
 
😕 Naast de lopende werkzaamheden aan het station, is dit als bijkomende hinder niet ideaal. Dat beseffen ook wij. Helaas zijn dergelijke plotse verzakkingen en navenante werken ook door ons niet te voorzien.