03/06/2021

THE WAY WE DRESS DOES NOT MEAN YES #samentegenseksueelgeweld 🕯

Algemeen nieuws

 
Wist je dat er in België elk jaar meer dan 3500 verkrachtingen aangegeven worden? Gemiddeld 10 per dag. Deze cijfers zijn echter maar het topje van de ijsberg. Zo vindt 48% van de mannen en 37% van de vrouwen dat slachtoffers van seksueel geweld mee verantwoordelijk zijn. Niets is minder waar en seksueel geweld is NOOIT oké.

Werd jij zelf al geconfronteerd met seksueel geweld? Blijf er niet mee zitten en praat erover.
Je kan terecht bij verschillende hulpinstanties.
  • Bel  naar 1712
  • Neem contact op via www.seksueelgeweld.be.
  • Ga langs bij een van de zorgcentra na seksueel geweld.

Een duidelijk overzicht van alle hulpinstanties vind je op https://www.amnesty-international.be/hulp-bij-seksueel....

Herinnering: op 5 juni houdt de Lokerse werkgroep van Amnesty International een openbare petitieactie. Deze gaat door van 14 tot 17 uur aan het plantsoen aan de Prosper Thuysbaertlaan aan de Durme. Kom er meer te weten over de campagne en onderteken ter plaatse de petitie tegen seksueel geweld met een klik via een QR-code. 📲 #amnestyinternational