17/08/2021

Lokeren sluit aan op fibernetwerk

Algemeen nieuws Digitalisering

Fiber-wat? Fiber (ofwel glasvezel) is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen. Fiber wordt tot in het hart van jouw woning of bedrijf geïnstalleerd. Zo krijg je de best mogelijke resultaten. In tegenstelling tot koperdraden vragen fiberkabels minder onderhoud en herstelling waardoor ze dus ook duurzamer zijn.

Op de eerste rij

Lokeren is de vierde stad waar het supersnelle open fibernetwerk uitgerold wordt. Voor het stadsbestuur past de komst van Fiberklaar perfect binnen de digitale ambities van de Durmestad: "Onlangs lanceerden wel al de grote 'Samen een sprong naar morgen'-campagne rond de digitalisering van onder andere onze vernieuwde dienstverlening naar alle inwoners toe. Het feit dat die inwoners nu ook kunnen genieten van een razendsnel glasvezelnetwerk, zet die digitale ambities enkel kracht bij', aldus burgemeester Filip Anthuenis.

Ook in jouw buurt

Fiberklaar investeert meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van glasvezelkabels. Benieuwd in welke straten in Lokeren dit uitgerold wordt? Check op www.fiberklaar.be of jouw woning al klaar is voor een aansluiting.

De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens 20% van de inwoners intekent voor de glasvezelaansluiting. Inwoners die tijdens de campagne en voor 1 november intekenen op het aanbod van de telecomoperatoren krijgen de fiberaansluitng ter waarde van 495 euro* volledig gratis.

Dé voordelen van glasvezel

  • Oneindige hoeveelheid data: met fiber internet kan je met meerdere mensen van je gezin probleemloos samen online zijn tegen lichtsnelheid, met haarscherpe kwaliteit en zonder haperingen.

  • Eigen aansluiting: je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt geen last van digitale spitsuren. Zo is jouw verbinding steeds snel en stabiel.

  • Slimme keuze voor je huis: glasvezel is ongeëvenaard voor zowel het verzenden als ontvangen van gegevens.

Het Vlaamse fibernetwerk is open voor alle operatoren. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en EDPnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

"We willen een slimme stad zijn die het leven van iedereen die hier woont, leeft en werkt gemakkelijker maakt. Denk hierbij maar aan de nieuwe dienstverlening die de stad volop in gang aan het zetten is, met daarbij onder meer een niet te miskennen rol voor digitalisering. Naar de toekomst toe zullen hierbij andere projecten (op het vlak van ICT, mobiliteit, energie, gezondheid en transport bijvoorbeeld) bijkomen die onze stad nog 'slimmer' zullen maken', geeft schepen voor ICT en Industriële ontwikkeling Stefan Walgraeve mee. 

Meer info

Meer weten over Fiber en de plannen in Lokeren? Surf naar fiberklaar.be/lokeren.

 

* Adviesprijs inclusief btw. Consumenten die voor 1 november 2021 een fiberabonnement afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders en die aansluitbaar zijn, genieten een gratis aansluiting op het fibernetwerk van Fiberklaar.