11/10/2021

Afscheid treurwilg Brielmolenstraat en heraanplanting

Algemeen nieuws

De treurwilg in de Brielmolenstraat, een kapelletjesboom die ook nog eens een monumentale verschijning was, vertoont taksterfte in bijna de volledige kruin. De boom is ziek en toont weinig reactie meer voor herstel, wat wijst op afsterving. Typerend voor de wilg is de snelheid van het aftakelen. Zonder een ingreep, zou zware takbreuk optreden. Daarom wordt de kruin voor de veiligheid verwijderd in de week van 11 oktober. 

Heraanplanting linde

De heraanplanting gebeurt deze winter. Er wordt onderzocht of de heraanplanting kan gebeuren op dezelfde plek. Mocht dat niet het geval zijn, gebeurt dit in de nabije omgeving. Het kapelletje krijgt een plaats bij de nieuwe boom, wat een linde zal worden. Een boom met de nodige vitaliteit, die om kan met beperktere groeiplaatsomstandigheden en ook in het verleden vaak dienst deed als kapelletjesboom.