01/10/2021

VDAB en Stad Lokeren organiseren voor het eerst dit najaar een fysieke jobbeurs

Algemeen nieuws Vacatures

Op dinsdag 5 oktober 2021 organiseren VDAB en Stad Lokeren de eerste fysieke jobbeurs in Oost-Vlaanderen, sinds de uitbraak van de coronacrisis. Een veertigtal Lokerse bedrijven staan klaar om kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio, zij zijn vragende partij voor face-to-face gesprekken met gemotiveerde kandidaten.

Na anderhalf jaar digitaal bemiddelen en matchen zetten VDAB en het stadsbestuur van Lokeren weer in op fysieke ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers. De jobbeurs van Lokeren op 5 oktober wordt de eerste volledig fysieke jobbeurs die VDAB organiseert. “Zowel de werkgevers als de werkzoekenden zijn vragende partij voor een ‘klassieke’ beurs”, zegt Filip Anthuenis, burgemeester van Lokeren. “Daarom is dit evenement een uitgelezen kans om dit te doen.”

Dringend werknemers gezocht

Op de beurs staan meer dan 40 werkgevers uit verschillende sectoren te popelen om de werkzoekenden uit de streek te ontmoeten. Zij hebben in totaal 200 openstaande vacatures die ze dringend willen invullen. “De jobbeurs komt voor ons op het juiste moment: we hebben drie productiebedrijven in Lokeren, onlangs hebben we zelfs een nieuwe site in de buurt geopend. Hierdoor hebben we een tiental vacatures openstaan, en zijn we op zoek naar zeer diverse profielen.", zegt Céline Yzewyn, HR-manager voor A&A Chocolaterie en Pralinar.

Ook Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB Oost-Vlaanderen is blij met deze aanpak: “VDAB heeft een resem aan tools die we inzetten om de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te maken. Afhankelijk van de gevraagde profielen zetten we in op fysieke, hybride of zelfs compleet digitale jobbeurzen. Die keuze maken we samen met onze partners, na een grondige analyse van de lokale vragen.”

De jobbeurs gaat door op dinsdag 5 oktober van 12 tot 16 uur in het Sport- en Jeugdcomplex in Lokeren, Sportlaan 2.
De jobkrant, met daarin alle vacatures, deelnemende bedrijven en het grondplan vind je hier terug.