07/03/2022

Bus 27 naar en vanuit Eksaarde en Lokeren rijdt anders door werken

Algemeen nieuws Mobiliteit

Vanaf 14 maart start de heraanleg van de Zwaanardestraat in Sinaai. Tussen Meerdonk, Sint-Gillis of Sint-Niklaas en Sinaai is er geen hinder voor bus 27. De bediening van Eksaarde en Lokeren blijft verzekerd via een aangepaste reisweg.

Omleiding

De werken in de Zwaanaardestraat zullen minstens een jaar duren. Deze straat vormt een deel van de verbinding tussen Sinaai en Eksaarde. Daarom moet bus 27 naar (of vanuit) Eksaarde en Lokeren omrijden.

Ritten naar Eksaarde en Lokeren rijden om via de Hulstbaan en Pontweg. Daar splitsen ze op naargelang hun eindbestemming: de ritten naar Lokeren rijden dan opnieuw over de vaste reisweg via Daknam naar Lokeren station. De ritten naar Eksaarde rijden via Gentdam, Sijpstraat, Ganzendries en Bautschoot naar de eindhalte ‘Keerken’ in Eksaarde. Deze halte wordt tijdens de omleiding wel verlegd naar een locatie bij het tankstation op de hoek van Keerken en Bautschoot.

Dienstregeling

De dienstregeling van bus 27 wijzigt enkel voor de ritten naar of vanuit Lokeren of Eksaarde. Toch blijft het vaste stramien ook hier zoveel mogelijk bewaard. De vertrektijden van deze ritten in Meerdonk, Sint-Gillis, Sint-Niklaas, Eksaarde Keerken en Lokeren blijven overal dezelfde als vandaag. Enkel de doortochten aan de haltes onderweg wijken in veel gevallen lichtjes af. Reizigers kunnen de doortochten aan hun halte opzoeken via de routeplanner op de website (vergeet dan niet de datum aan te passen) of aan de nieuwe affiches aan de haltes.

Niet bediend

Deze haltes worden tijdens de werken niet bediend door bus 27:

  • Sinaai Neerstraat
  • Sinaai Zwaanaardestraat
  • Sinaai Hellestraat
  • Sinaai Leebrugstraat
  • Sinaai Keizerstraat
  • Eksaarde Nieuwe Baan
  • Eksaarde Sint-Jansdam
  • Eksaarde Kerk
  • Eksaarde Spletterenstraat
  • Eksaarde Brug

Tussen Lokeren en Eksaarde kunnen reizigers gebruik maken van bus 49. Deze bedient onder meer de halte ‘Brug’ dicht bij het dorpscentrum van Eksaarde.