10/03/2022

Komend weekend loopt alles op wieltjes voor sportfanaten en shoppers

Komend weekend wordt in onze stad het startschot gegeven van een voorjaar boordevol evenementen. 
Er zijn in Lokeren talrijke activiteiten in het thema van Vélokeren, te beginnen met de fietsenwijding op zaterdag 12 maart.
De wijding start om 13.50 uur, rond 14 uur kunnen liefhebbers vervolgens met een gerust hart aan de aansluitende fietstocht beginnen.

Een dag later, op zondag 13 maart, vindt de 56e editie van de Omloop van het Waasland plaats. Deze wielerklassieker zal voor al voor de 13e keer starten op de Markt van Lokeren en komt aan in Kemzeke.

Krijg je niet genoeg van (oude) fietsen? Spring dan zeker eens binnen in het Stadsmuseum waar de wielerexpo ‘Over de streep. 100 jaar koers in Lokeren’ loopt.

Voor en na het supporteren ontvangen heel wat Lokerse handelaars je met open armen tijdens de eerste Koopzondag van 2022. Zij verwennen je graag met een extra dagje shopplezier in de mooie Durmestad. 

LET OP: Hou er rekening mee dat er op zondag 13 maart verkeershinder kan zijn bij de doortocht van de renners. Bovendien geldt er een parkeerverbod in verschillende straten. Wil je de hinder vermijden? Kom dan net als de wielrenners met de fiets naar het centrum!