13/05/2022

Week van de Korte Keten: 20 land- en tuinbouwbedrijven promoten de Lokerse korte keten

Algemeen nieuws

Zaterdag 14 mei start opnieuw de Vlaamse campagne Week van de Korte Keten, waarbij er in de 5 Vlaamse provincies verschillende lokale organisaties en producenten de deuren openzetten voor de consument, die zo op een laagdrempelige manier kennis kan maken met tal van producten, gemaakt in eigen buurt. Stad Lokeren ondersteunt dit initiatief ook dit jaar opnieuw. Voor de gelegenheid maakte ze een nieuwe uitgave van de Korte Keten-brochure, waarin er maar liefst 20 lokale land- en tuinbouwbedrijven schitteren.

“Vanuit de stad ondersteunen we Lokerse bedrijven met een mooi engagement in de korte keten al jaren met plezier. We zijn dan ook fier op het diverse aanbod dat zij aanbieden. Kopen bij de plaatselijke boer is goed en gezond voor jezelf, maar dankzij de Lokerse cadeaubon trakteer je vrienden en familie ook op lekkers van eigen bodem”, aldus een tevreden schepen van Landbouw, Nina Van der Sypt.

Lokeren heeft een uitgebreide waaier aan lokale land- en tuinbouwondernemingen. Het aanbod gaat van zuivel en vlees, naar bloemen, zaden en bomen over verschillende soorten groente en fruit. Om al dat lokaals tast- én zichtbaar te maken voor de Lokerse consument, hernieuwde Stad Lokeren de uitgave van haar Korte Keten-brochure. Maar liefst 20 Lokerse bedrijven toonden interesse en werden opgenomen. Met deze brochure zet de stad de Lokerse land- en tuinbouwbedrijven graag in de kijker omdat zij elke dag opnieuw ambassadeur zijn voor onze land- en tuinbouwsector.

Korte keten: zorg, toewijding en deskundigheid … en milieubewuster

Tot drie keer per dag belanden de voedingsproducten van de boeren van de korte keten op ons bord. Ze brengen hun producten op een heel directe wijze vanuit hun stallen en velden bij de klant. Daar komt veel tijd, deskundigheid, zorg en toewijding bij kijken.

Door het rechtstreekse contact tussen de gebruiker en de hoeve worden ogen en harten geopend, worden buren weer buren, krijgt vers en gezond voedsel de appreciatie die het verdient. Rechtstreeks kopen bij de boer betekent ook minder transport en dus minder brandstofverbruik wat een niet te onderschatten positief effect heeft op het milieu.

Tijdens de Week van de Korte Keten, van 14 tot 22 mei, heten verschillende organisaties en producenten iedereen welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. Bij de deelnemende zaken is de korte keten-brochure 2022 te vinden. Deze is hier ook online beschikbaar.