30/05/2022

Burgerbevraging milieu en mobiliteit

Algemeen nieuws Mobiliteit

Wat is de samenhang tussen milieu en de manier waarop we ons verkeer organiseren? Dat is de vraag die de Vervoerregio Waasland, waartoe ook onze stad behoort, zich stelt. De vervoerregio lanceert een grootschalige bevraging van de burgers. Welke ideeën draag jij aan en wat vind jij belangrijk bij de samenhang tussen milieu en verkeer?

Via een online bevraging worden een aantal ‘akkoord of niet’-vragen voorgelegd:

  • Moeten er meer bomen langs de weg worden geplant?
  • Moeten verouderde vervuilende dieselwagens verboden worden in de steden?
  • Moeten er meer laadpalen worden gezet voor elektrische auto’s?
  • Mogen er geen nieuwe wegen meer worden aangelegd voor auto’s?
  • Moeten er, om dierenslachtoffers te vermijden, meer rasters, dierentunnels en ecoducten komen?

Nadien volgen vragen over wat jij als de belangrijkste problemen ervaart. Je krijgt een aantal keuzes waarin je je voorkeuren kan uitspreken.

Deelnemen doe je hier. Je beantwoordt in alle anonimiteit de vragen, geeft je mening en bouwt zo mee aan een evenwichtig plan voor verkeer in onze regio. Expertise of voorkennis is niet vereist, elke mening telt.

De Vervoerregio Waasland bestaat uit de gemeenten Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Zele, samen met het departement Mobiliteit en Openbare werken van de Vlaamse gemeenschap.