15/07/2022

Lasershow sluit Lokerse Feestweek af

Algemeen nieuws

Over exact drie weken transformeert de Lokerse binnenstad opnieuw in een bruisende feeststad. Tijdens de Lokerse Feestweek staan plezier, muziek en kermis traditioneel 10 dagen centraal voor elke Lokeraar, en alle bezoekers ver daarbuiten. Sinds jaar en dag sluit de Feestweek af met een vuurwerkspektakel aan de oevers van de Durme, maar dit jaar nemen lasers de show over.  

Veiligheidsoverwegingen zijn de hoofdreden waarom vuurwerk de Lokerse Feestweek dit jaar niet zal afsluiten. Het Netwerk Brandweer* raadt al langer het afsteken van vuurwerk af. Er zijn namelijk heel wat risico’s aan verbonden. De lokale veiligheids- en hulpdiensten achten de omstandigheden tijdens de Lokerse Feesten dan ook niet ideaal om alles veilig te laten verlopen. Vandaar de keuze om een alternatief te zoeken.

Organisator van het vuurwerk, de stedelijke raad voor Feestelijkheden, vatte de koe bij de horens en ging op zoek naar een al even spectaculaire afsluiter. Ze pakken uit met een wervelende lasershow op muziek. Een duurzame én diervriendelijke keuze.

Schepen van Evenementen, Claudine De Waele, licht toe:

‘Op zondag 14 augustus kunnen de Lokeraars om 22 uur genieten van een 15 minuten durende show van 10 laserprojecties, zichtbaar vanop de Markt en de Grote Kaai. De show zal zoals gewoonlijk opgesteld worden tussen de twee bruggen aan de Durme. We kijken als stad uit naar deze nieuwe show en hopen hiermee de Lokeraars een prachtige afsluiter te geven van de Lokerse Kermisweek.’

De lasershow is een organisatie van de stedelijke raad voor Feestelijkheden i.s.m. dienst Toerisme, Evenementen en Museum.