04/10/2022

Laat griep deze winter in de kou staan

Algemeen nieuws

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is dan ook de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.

Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan wordt je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.

Griepvaccinatie is – nu het coronavirus nog altijd circuleert – belangrijker dan ooit. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Laat je dus vaccineren, zo help je jezelf én de zorgverleners.

Vraag raad aan je huisarts of check meer info op laatjevaccineren.be.