04/01/2024

Op zoek naar een goede buurtschool? Ontdek School in je Buurt

Algemeen nieuws Onderwijs

Is jouw kindje geboren in 2022? Dan maak je binnenkort een schoolkeuze. Heb je al gedacht aan een school in je buurt? 

Ontdek School in je Buurt. School in je Buurt zorgt voor een ontmoeting tussen schoolzoekende gezinnen en scholen in hun buurt. Tijdens onze activiteiten bezoek je samen met andere ouders meerdere scholen: je ziet de klasjes in werking en maakt kennis met buurtbewoners die dezelfde school overwegen. We nodigen je uit om scholen te ontdekken waar je misschien nog niet veel over hoorde. Zo bouwen we samen aan échte buurtscholen.

Waarom kiezen voor een buurtschool?

In een buurtschool leren kinderen de wereld al spelend kennen. De diversiteit uit de buurt is er een evidentie. Daarnaast zorgt een school dichtbij voor gemak, tijdswinst en minder verkeerstress. En nog belangrijker: de speelkameraardjes wonen om de hoek!

Infoavond met scholenmarkt

Tijdens deze infoavond krijg je meer informatie over het inschrijvingssysteem voor basisscholen in Lokeren. Er volgt ook een korte toelichting van het School in je Buurt-project.

Daarna maak je vrijblijvend kennis met de zeven deelnemende scholen (Bengel, De Madelief, De Springplank, De Tovertuin, Duizendvoet, Onze-Lieve-Vrouw-college en Veertjesplein). Je leert het project van de scholen beter kennen en kan al je vragen kwijt aan directies en ouders die al kindjes op de school hebben.

Dinsdag 16 januari om 19.30 uur in het Sport- en Jeugdcentrum.

Openschooldagen

Je bezoekt tot 3 scholen per dag tijdens de Openschooldagen. Je krijgt een rondleiding van de directies tijdens een schooldag en ziet de leerkrachten en leerlingen dus echt in actie. Zo vorm je je een helder beeld van de scholen en maak je met een gerust hart de juiste schoolkeuze. Je leert ook ouders van de school en andere schoolzoekende ouders kennen.

Dinsdag 6 en donderdag 8 februari – Rondleidingen om 8.45, 10.30 en 13.45 uur.

Inschrijven voor de activiteiten doe je via lokeren.be/schoolinjebuurt