06/06/2023

Een klimaatgezond Oost-Vlaanderen met de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij

Algemeen nieuws

Je kan als inwoner van Oost-Vlaanderen opnieuw vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel. Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven, ... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2040 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Ook onze stad ondersteunt dit initiatief. 

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als zelfstandige en kleine of middelgrote onderneming (KMO) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • Onuitputtelijke energiebron: de zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.
  • Besparen op energiekosten: met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Zonnepanelen blijven hierdoor een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank.
  • Goed voor het klimaat: door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.
  • Waardestijging van je huis: met zonnepanelen verbeter je de EPC-waarde van je woning en daarmee verhoog je de marktwaarde van je huis.

Hoe werkt de groepsaankoop?

  • Schrijf je in, het is volledig vrijblijvend.
  • Persoonlijk voorstel: je ontvangt meteen een persoonlijk voorstel, op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw rendement.
  • Jij kiest: vind je het aanbod interessant? Accepteer dan je persoonlijk voorstel.
  • Inspectie: nadat je het voorstel accepteert, inspecteert de winnende leverancier je dak.
  • Installatie: ga je akkoord met de definitieve offerte, dan wordt jouw zonnepanelensysteem op je dak geplaatst.

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar oost-vlaanderen.be/zp of oost-vlaanderen.be/batterij, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur), of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be of batterij@oost-vlaanderen.be