15/07/2024

Tijdelijke (verkeers)maatregelen tijdens de Lokerse Feestweek

Algemeen nieuws Mobiliteit

We maken ons stilaan klaar voor de Lokerse Feestweek, hét jaarlijkse hoogtepunt van muziek en ambiance. Duizenden enthousiaste mensen uit Lokeren en ver daarbuiten zoeken tien dagen ons stadscentrum op om te genieten van de Lokerse Feesten, de Fonnefeesten en de kermis. Ook dit jaar slaan het stadsbestuur, de politie, de brandweer en verschillende stadsdiensten de handen in elkaar om er, samen met de organisatie van de Lokerse Feesten en Fonnefeesten, een vlot en veilig feest van te maken. Hieronder vind je alle informatie omtrent de tijdelijke (verkeers)maatregelen zodat ook jij de feestweek comfortabel en gezellig kan beleven.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

De tijdelijke verkeersmaatregelen die gelden tijdens de Lokerse Feestweek lees je hier.


MUZIEK CENTRAAL, MAAR BINNEN AANVAARDBARE GRENZEN

Voor de Lokerse Feesten en Fonnefeesten zijn geluidsnormen vastgelegd. De politie zorgt ervoor dat die worden nageleefd. Ook de kermis, horeca, straatmuzikanten en randanimatie moeten zich aan deze regels houden.

TOILETWAGENS

We voorzien dit jaar gratis toiletwagens, ook voor personen met een handicap, op de Markt t.h.v. de St.-Laurentiuskerk en in de Koophandelstraat. Deze worden dagelijks gereinigd.

SOEPELE PARKEERCONTROLES

Van woensdag 24 juli t.e.m. vrijdag 16 augustus treedt Streeteo (Indigo), de firma die de parkeercontroles uitvoert, soepel op wanneer de gecontroleerde bestuurder een bewonerskaart of werkabonnement heeft. Bovendien is het betalend parkeren en het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone tussen vrijdag 2 en zondag 11 augustus beperkt tot de periode van 9 tot 14 uur, in plaats van tot 18 uur.

WOENSDAGMARKT

Net zoals vorig jaar zal de woensdagmarkt van 7 augustus niet doorgaan.

VUURWERK

Op zondag 11 augustus geniet je van een geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk onder begeleiding van muziek. Dit spektakel start om 22 uur aan de Durmebruggen.

BEREIKBAARHEID WELZIJNSHUIS, GROTE KAAI 20

Het Welzijnshuis is gedurende de feestweek enkel geopend in de voormiddag. Bezoekers kunnen voor het gebouw parkeren tussen 9 en 12 uur.

BEREIKBAARHEID TIJDENS DE FEESTEN

Kom je met de fiets?
Om het fietsgebruik extra te promoten voorzien we dit jaar fietsenstallingen in de Koophandelstraat, de Oude Vismijn, de Markt t.h.v. de Sint-Laurentiuskerk, de Schoolstraat t.h.v. de Markt en de Sportlaan. Hou er rekening mee dat het Prinses Josephine-Charlotte park niet meer toegankelijk is voor fietsers van zodra de opbouw van de Fonnefeesten start.

Openbaar vervoer
Naast de gebruikelijke nachtbussen en pendelbussen heeft de organisatie van de Lokerse Feesten dit jaar ook een samenwerking opgezet met de NMBS, waarbij er op dinsdag 6 en vrijdag 9 augustus nachttreinen zullen worden ingezet richting Antwerpen en Gent/Brugge. Dit initiatief wordt uitgerold als een testproject. Meer info op lokersefeesten.be/nl/praktisch/vervoer-en-parking