Zwanger/geboorte

Babytheek 

Een babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Eigenlijk een soort bibliotheek voor spullen die een baby nodig heeft of de ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte. We maken kwalitatieve babyspullen toegankelijk door middel van een uitleensysteem. Gezinnen die lid zijn, ontlenen op een leuke en toegankelijke manier spullen om te testen en te gebruiken.  

Als gezin betaal je 35 euro voor een lidmaatschap voor 1 jaar. Er is ook een sociaal tarief mogelijk van 7 euro per jaar. Dit wordt bij je inschrijving bekeken. De babytheek is te vinden in Moerbeke, Hospicestraat 15B. Maar binnenkort opent er ook in Lokeren een tweede locatie! Schrijf je hier in.  

 

 

Kind en Gezin  

Tijdens de eerste belangrijke levensjaren van je kind kan je rekenen op Kind en Gezin waar je terecht kan met je verhaal, vragen of zorgen.

Het startgesprek 

  • We leren je graag al kennen tijdens je zwangerschap. 
  • We luisteren naar jouw behoeften en verwachtingen en gaan in gesprek over alle veranderingen die een geboorte met zich meebrengt.
  • We bespreken wat je van het team en onze organisatie kan verwachten.

Contactmomenten 

  • Gratis basisaanbod voor elk gezin een combinatie van huisbezoeken en basisconsulten. 
  • Consulten in een consultatiebureau in jouw buurt. 
  • Bij vragen of zorgen maken we graag extra tijd vrij of verwijzen door.

Opvoedingsondersteuning 

  • Stel gerust je vraag tijdens een contact, telefonisch of online.
  • Bespreek je opvoedingsvragen tijdens het spreekuur opvoedingsondersteuning. 
  • Je kan rekenen op een netwerk van interne en externe partners.

Lees hier meer info over Kind en Gezin.

 

Wase Kiem  

De Wase Kiem is een zwangerschapscentrum dat kwetsbare zwangere vrouwen zowel in groep als individueel begeleidt tijdens en na de zwangerschap gebaseerd op het principe van Centering Pregnancy. Deze begeleiding vindt plaats in de gemeente waar de zwangere woont. Het gezin wordt begeleid door zowel de vroedvrouw, huisarts, gynaecoloog als maatschappelijk werker.  

Doorheen de hele zwangerschap vinden er maandelijks groepssessies plaats die begeleid worden door een vaste vroedvrouw. De groep bestaat uit zwangeren die ongeveer even ver zwanger zijn. Tijdens de groepssessies willen we bij de zwangere de zelfzorg stimuleren, hun kennis verhogen en groepsondersteuning bieden. 

Ben je zwanger en heb je het financieel moeilijk, heb je een beperkt opvangnet, beheers je onvoldoende de Nederlands taal, ben je alleenstaand of zwanger als tiener? Kan je extra ondersteuning gebruiken en heb je zin in groepssessies met andere mama's? Meld je dan zeker aan en we nemen verder contact met je op.