Goede voorbeelden

Op deze pagina vinden jullie een aantal voorbeelden van goede praktijken uit Lokerse jeugdbewegingen. Laat je hier inspireren, of ga even ten rade bij de jeugdbewegingen zelf.

Inspraakmomentjes Chiro Jeko

Chiro Jeko zorgt regelmatig voor inspraak via instamomenten (this or that) of kringmomenten. Op die manier blijven ze betrokken bij de leefwereld van hun leden en kunnen ze hun activiteiten afstemmen op hun noden.

 

 

 

 

Rode brievenbus KLJ Lokeren-Heirbrug

Nog een inspirerend voorbeeld van inspraak geven, vinden we terug bij KLJ Lokeren-Heirbrug. In hun lokaal staat een rode brievenbus waar leden ideeën voor activiteiten in kunnen droppen.

 

 

 

 

Infobrochures Gidsen Edelweiss, Chiro Sint-Anna en KSA Eksaarde

Om informatie op een overzichtelijke manier te bundelen en over te brengen naar de doelgroep, is het handig om een infobrochure/flyer op te stellen. Wie hier mooie voorbeelden van zoekt, kan terecht bij Gidsen Edelweiss, Chiro Sint-Anna en KSA Eksaarde. Gidsen Edelweiss voorzag hun brochure van pictogrammen, zodat deze voor iedereen gemakkelijk verstaanbaar is. KSA Eksaarde heeft zelfs een Engelstalige versie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rustig hoekje KLJ Lokeren-Heiende

Het jeugdbewegingsleven kan soms een erg druk gebeuren zijn. Hierdoor geraken kinderen en jongeren wel eens overprikkeld. Voor leden die het lastig hebben met de drukte en even tot rust willen komen, voorziet KLJ Lokeren-Heiende een rustig hoekje op kamp.