Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar is Lokeren  alvast mee gestart dankzij de campagne ‘10.000 stappen: Elke stap telt!’ 

Plaats elke stap op een voetstuk 

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en De Vlaamse Logo’s.  Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!  

De eerste stap begint bij jouw voordeur! 

Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze stad of elders in Vlaanderen? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt! De komende 4 jaar zet Lokeren nog verder in op beweegvriendelijke buurten. 

Wist je dat ook jijzelf met deze campagne meer aandacht kan vragen voor een zorgzame buurt? 
Hoe? Lokeren verspreidt gratis leuke raamaffiches die aangeven waarom elke stap telt. Ze hangen op in Lokeren, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen, handelaars ...  

Wie inspiratie wenst op te doen om te wandelen of te fietsen ‘in je eigen buurt’ kan dit o.a. via enkele uitgestippelde wandel, loop- en fietsroutes die de sportdienst in de kijker zet in “De Lokerse beweeghotspot”.  

Stippel je liever je eigen beweegroute uit en deel je ze graag met vrienden en andere Lokeraars? Ontdek de mogelijkheden die online applicaties bieden om elkaar te motiveren en zo meer te bewegen. Word nu lid van onze groep "De Lokerse beweeghotspot" op RouteYou of Strava en ga deze sportieve uitdaging aan. Elke stap telt!

Gemotiveerd en benieuwd naar meer?
Surf naar 10000stappen.gezondleven.be