Elke stap telt! Beweegroute: parkenwandeling

Onze stad is één van de Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de 4 jaar durende campagne '10.000 stappen: elke stap telt!' Met deze campagne willen we buurten creëren die meer beweging mogelijk maken én stimuleren.

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Stappensignalisaties in onze buurten laten zien dat 'Elke stapt telt!', en dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap is al goed voor de gezondheid. Wij gingen in 2021 van start met de campagne door op verschillende plaatsen stappensignalisaties in het straatbeeld te brengen.

   

Parkenwandeling met beweegroute

We engageren ons verder om beweegvriendelijke buurten uit te bouwen en de Lokeraar zo te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten.

Deze stappen kan je zetten op de uitgepijlde 10 000 stappen Parkenwandeling met geïntegreerde beweegroute. Een rustige wandeling in het centrum van Lokeren die de groene parkengordel in onze stad doorkruist. Je wandelt achtereenvolgens langsheen:

1) Prinses Josephine-Charlotte park
2) Park Ter Beuken
3) Burgemeester Raemdonckpark
4) Park Verloren Bos
5) Bospark
6) De Buylaers

In elk van de parken valt telkens wat anders te beleven. De route is 5,6 kilometer lang, goed voor zo’n 8000 stappen. 
Benieuwd naar extra info over de Parkenwandeling? Lees dan zeker ook deze "wist-je-datjes".

Volg deze groene pijltjes om de Parkenwandeling te ontdekken. Volg je de route liever digtaal? Scan dan onderstaande QR-code of surf naar Beweegroute parkenwandeling Lokeren - Wandelroute | RouteYou om de bewegwijzerde route te ontdekken.

  

Op de route zijn motiverende afstandsbordjes terug te vinden die aangeven hoe ver jouw wandeling al gevorderd is.

 

In elk park vind je extra beweegimpulsen terug, maar onderstaande zetten we graag extra in de kijker.

Het Prinses Josephine-Charlotte park daagt de jongsten uit via het laag-touwenparcours.

 

Train je kracht en uithoudingsvermogen op de beweegbank in het Burgemeester Raemdonckpark.

 

In het Bospark ontdek je 8 extra beweegoefeningen om je uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen. De oefeningen zijn gemakkelijk en leuk, voor jong en oud.

  

 

----------------------

Wie inspiratie wenst op te doen om te wandelen of te fietsen ‘in je eigen buurt’ kan dit o.a. via enkele uitgestippelde wandel, loop- en fietsroutes die de sportdienst in de kijker zet in “De Lokerse beweeghotspot”.  

Stippel je liever je eigen beweegroute uit en deel je ze graag met vrienden en andere Lokeraars? Ontdek de mogelijkheden die online applicaties bieden om elkaar te motiveren en zo meer te bewegen. Word nu lid van onze groep "De Lokerse beweeghotspot" op RouteYou of Strava en ga deze sportieve uitdaging aan. Elke stap telt!

Gemotiveerd en benieuwd naar meer?
Surf naar 10000stappen.gezondleven.be