Erfgoeddag

Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april kom je gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig'. Het Stadsarchief organiseert die dag samen met verschillende Lokerse verenigingen tal van activiteiten.

Duivenmelkerij te Lokeren

Wie is de beste Lokerse duivenmelker? Welk voer krijgt een prijsduif? Worden verloren duiven terugbezorgd? Welke prijzen kan je winnen? Hoe verstuur je een ei? In een tentoonstelling van Koninklijke Heemkring De Souvereinen over Lokerse duivenmelkers ontdek je het antwoord op al deze vragen! Aan de hand van foto's, interviews, objecten en krantenknipsels kom je alles te weten over (de geschiedenis van) de duivensport in Lokeren.
Stadsarchief, Torenstraat 1A. Van 10 tot 17 uur. Gratis.

Beestige postzegels en foto’s

Een wintertaling, een witkopeend, een grote weerschijnvlinder, een knabbelzwaan, ... Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een postzegel van! De Koninklijke Lokerse Postzegelkring stelt een heleboel beestige postzegels uit haar collectie tentoon. De Lokerse fotoclub DigiFoto-Lokeren luistert de expositie op met prachtige dierenfoto's.
Torenzaal, lokaal F, Torenstraat 1. Van 10 tot 17 uur. Gratis.

Beestige affiches in woord en beeld

Bekijk online via de webexpo de beestigste affiches en foto's uit de collectie van het Stadsarchief! Klik hier voor de beelden en hier voor historische toelichting.

Beestige natuurwandeling

Eind april keren heel wat vogels van hun wintertrek terug naar het Molsbroek, andere dieren ontwaken uit hun winterslaap. Een wandeling in het Molsbroek met een gids van vzw Durme leert je meer over alle dieren in het reservaat.
OPGELET: Wegens het beperkte aantal inschrijvingen en de aanwezigheid van vogelgriep in het reservaat is deze wandeling geannuleerd.

Beestig vertelmoment

Dit is een vertelling op rijm
over wie jij zou willen zijn.

Over wat je wil bereiken
en wat daarbij komt kijken.
Wat de anderen van je denken
of wie je vriendschap wil schenken,
dat ligt soms zo voor de hand
Toch ben je nooit zeker, want
vaak komt hulp uit onverwachte hoek.
Dat vind je allemaal tijdens dit bezoek!

Meneer Zee vertelt een nieuw verhaal! In het amfitheater van het nieuwe Heirbrugpark, onder de wieken van de molen, luisteren we naar een prachtig dierenverhaal van Meneer Zee. Voor 5 tot 105 jaar. Voor of na de vertelling kan je met het hele gezin gratis de molen bezoeken.

Amfitheater Heirbrugmolenpark, Heirbrugstraat 160. Bij regenweer gaat de voorstelling door in de Sint-Annakapel op Heirbrug. Om 14 uur en om 15 uur. Gratis. Inschrijven via toerismelokeren.recreatex.be.

Vernieuwe molensite en Heirbrugmolen

Naar aanleiding van de opening van het Heirbrugmolenpark en Erfgoeddag geven de molenaars vanaf 14 uur doorlopend een rondleiding in de molen. Afsluiten kan met een drankje in het Heirbrugmolencafé, De Molen. De nieuwe uitbaters voorzien ter gelegenheid van de opening ook een extra spelactiviteit.
Meer info.