2020: De Moazoart

Ontmoetingshuis De Moazoart kreeg zowel door de jury als door de Lokeraar de kroon op het hoofd gezet als Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020. Ontmoetingshuis De Moazoart haalde het in de stemmingsronde van de andere genomineerden Alderande vzw, Nicole D’Hont, Linda De Clerck en Veerle Nijs.

Dit Ontmoetingshuis zorgt al 10 jaar voor een warm onthaal en een uitgebreid ondersteunings- en activiteitenaanbod en bleef ook in het moeilijke jaar 2020 voorzien in een veilige stek waar Lokeraars die problemen ondervinden, terecht kunnen.

Door steeds te vernieuwen en creatieve oplossingen te bedenken, slaagden ze erin om verder aan de slag te blijven gaan in hun sociaal restaurant, in het reisbureau Rap op Stap en met reparaties van fietsen en kledij. Ook door activiteiten aan huis te voorzien zoals de drempelgesprekken, de paas- en sinterklaasactie en het kerstfeest bleven ze in contact met hun bezoekers. Al dit werk is de verdienste van een team van meer dan 75 enthousiaste vrijwilligers en vele partnerorganisaties.