2022: vzw Horizon en Vagevuur vzw

“Kinderen zijn onze en jouw toekomst”

In totaal hebben 2150 Lokeraars hun stem (digitaal en op papier) laten horen, meteen een duizendtal stemmen meer dan vorig jaar. Vzw Horizon haalde met de meeste stemmen de publieksprijs binnen en mocht hiervoor 500 euro in ontvangst nemen.

Vzw Horizon richt zich op kinderen en jongeren. Ze focust op twee belangrijke pijlers in het leven: onderwijs en vrije tijd. Tijdens de verkiezingscampagne kwam het ook duidelijk naar voor: “Kinderen zijn onze en jouw toekomst” en daar was de Lokeraar het helemaal mee eens. Een goede opleiding vormt namelijk voor iedereen nog altijd de beste garantie op een kansrijk leven. Vzw Horizon helpt en motiveert kinderen bij het doorlopen van hun school. Daarnaast hechten ze ook enorm veel waarde aan spel en bieden ze jaarlijks een aantal betaalbare uitstappen aan. 

 

Een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn

Ook de jury, bestaande uit de voorzitters van de Lokerse adviesraden en de burgemeester stemden op hun favoriet. Dat werd Vagevuur vzw. Naast de eretitel nam Vagevuur ook een kunstbeeld van Lokerse kunstenaar en beeldhouwster Astrid Van der Kreeft mee naar huis.

Vagevuur is al sinds 1962 actief in Lokeren en is een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn en groeikansen krijgen. Ook jongeren die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden, trekken ze met gerichte acties aan. Welzijn en daarbij ook absoluut het mentale welzijn van de jongeren staat daarbij centraal.