2023: vzw Jeugdpark Hoogland en Gezôarse Feesten vzw

“Een plaats om te spelen en onderdak bieden om Lokeren te verkennen”
Vzw Jeugdpark Hoogland haalde met de meeste stemmen van de Lokeraar de publieksprijs (goed voor 500 euro) binnen.

Het beheer van de Lovertjes-site, de make-over van de buitenruimte op Hoogland en de Kopkerk, die door hen werd omgetoverd tot een bruisend ontmoetingscentrum, zijn maar een paar voorbeelden van hun toewijding en de manier waarop deze vereniging onze stad verrijkt. Dankzij hen kan niet alleen de Lokerse jeugd zich uitleven, maar vinden ook andere jeugdverenigingen – soms zelf internationaal – de weg naar onze stad. Hun werking is voor veel mensen het startpunt van vreugde, plezier en verbondenheid.

We hopen dat jullie je nog lang blijven inzetten voor onze stad zodat ook toekomstige generaties fantastische avonturen mogen beleven dankzij jullie.

 

“Organisatie van, voor en met iedereen waar inclusie al lang bestaat.”
Ook de jury, bestaande uit de voorzitters van de Lokerse adviesraden en de burgemeester, stemden op hun favoriet. De Gezôarse Feesten vzw kreeg het meest aantal punten van de jury en ontving een kunstbeeld van de Lokerse kunstenaar en beeldhouwster Astrid Van der Kreeft als winnaar van de juryprijs.

Na 47 jaar zijn de Gezôarse Feesten een onmisbare socio-culturele vereniging geworden, niet alleen in Eksaarde maar ook ver daarbuiten. De Gezôarse Feesten jaarlijks eind augustus, de meer dan gezellige kersthappening en de jaarlijkse mountainbikerit van de wielertoeristen van Heiende zijn maar enkele voorbeelden van hun events waar iedereen welkom is en waar vriendschap, engagement en behulpzaamheid centraal staan.

Voor heel wat lokale initiatieven is de olijke bende – zoals ze zichzelf omschrijven – hierdoor van onschatbare waarde, zowel financieel als logistiek.