Donderdag 19 mei

FILMCYCLUS GROS: L’Empire du Silence

De Democratische Republiek Congo wordt al vijfentwintig jaar verscheurd door een oorlog die grotendeels genegeerd wordt door de media en de internationale gemeenschap. Het aantal slachtoffers loopt in de honderdduizenden, zo niet miljoenen. De daders van deze misdaden zijn ontelbaar: rebellenbewegingen, maar ook legers, die van Congo en de buurlanden ... Ze lijken allemaal geobsedeerd te zijn door macht en geld, en denken dat ze ongestraft en onverschillig de rijkdommen van Congo kunnen nemen. Thierry Michel reist al meer dan dertig jaar door Congo met zijn camera en is getuige geweest van de gevechten, het lijden maar ook de hoop van het Congolese volk. Met het pleidooi van dokter Mukwege, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, ontdekt hij de ketenen van dit meedogenloze geweld dat Congo al een kwart eeuw verwoest. 
CC Lokeren, Kerkplein 5. Om 20.15 uur. 7 – 6 (+65 / - 26 jaar) euro. Tickets en info: cultuur.lokeren.be, ticketbalie.ccl@lokeren.be of 09 235 31 06.
Organisatie GROS en Cultuurcentrum.

In het kader van Loka Tierra kan voor de films ‘Great Freedom’ en ‘L’Empire du Silence’ een combiticket gekocht worden aan 10 euro.

 

Koffie -en speelmoment “Haasje over”

Ben je thuis met je peuter en op zoek naar een leuke bezigheid? Elke donderdagvoormiddag kan je bij ons terecht om samen te komen spelen met je kind of je kind te laten samenspelen met andere kinderen. We trakteren op koffie met lekkers uit diverse culturen. 
Van 10 tot 12 uur. Voor gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar. Gratis, Inschrijven is niet nodig, Info: Huis van het Kind, Sportlaan 2. huisvanhetkind@lokeren.be, 09 235 31 13.