16/07/2021

Hippe hypecourt op vernieuwde sportsite Nachtegaallaan

Algemeen nieuws Sport

Stad Lokeren maakte dit jaar 90 000 euro vrij om de sportzone in de Nachtegaallaan, ter hoogte van het basketbal- en tennisplein, te vernieuwen. De opwaardering van deze site was absoluut nodig. Om tot de definitieve invulling te komen, werden ook de Lokeraars bevraagd via het stedelijke participatieplatform “Denkmee”.

Hippe hypecourt in Lokeren

Het basketbalveld in de Nachtegaallaan ter hoogte van het Bospark is nu omgetoverd tot een hippe hypecourt, een prachtig stukje – letterlijke – street art met kunstige allures recht uit grootsteden als Parijs en Los Angeles.

“Een hypecourt is een kunstwerk geschilderd op een basketbalplein, wat zorgt voor een ontmoeting tussen sport en kunst. Het kunstwerk geeft het terrein meteen een kleurrijke metamorfose mee. Een plezier voor iedere sportieve Lokeraar.” Schepen van Sport & Jeugd, Marjoleine de Ridder.

Bart Warnier (Wham Office) werd aangesteld om het creatieve proces te begeleiden. Speciaal voor stad Lokeren vond hij een street artist van wereldformaat, namelijk Oli-B. Dit kunsttalent komt uit het Brusselse, maar maakt intussen internationaal furore met zijn kunstwerken. Zo realiseerde hij onder meer projecten bij Disney, Stanford University en Pepsi. Hij werkt graag met abstracte en figuratieve vormen in levendige kleuren, een mix tussen fantasie en harmonie.

“Er is een wonderlijke samenhang van architecturaal geordende vlakken die deel uitmaken van een groter verrassend geheel. Telkens wordt de aandacht verplaatst, zodat je er steeds nieuwe elementen in ontdekt”, licht Oli-B graag toe.

Het knap vernieuwde basketbalplein werd geopend door burgemeester Filip Anthuenis die samen met Belgisch basketfenomeen Sam Van Rossom (die Valencia tijdelijk inruilde voor Lokeren) de eerste bal gooide.

“Het was me een ware eer om samen met zo’n groot meneer – zowel letterlijk als figuurlijk - dit prachtig staaltje kunstwerk in te huldigen. Onze mooie stad werd zonet nog een stuk mooier. Ik hoop dat de Lokeraar hier veel plezier mag beleven”, aldus een fiere burgemeester.

Teqball, waar tafeltennis en voetbal elkaar ontmoeten Naast het gepimpte basketbalterrein, werd er ook een teqballtafel geplaatst, een uniek element in de regio. Teqball is een nieuw spel dat erg in trek is bij jong en oud. Het is een combinatie van tafeltennis en voetbal. In plaats van met de handen is het de bedoeling dat je de bal met de voeten overspeelt. Het spel wordt gespeeld op een speciaal ontworpen tafel die veel weg heeft van een tafeltennistafel maar op enkele punten toch net anders is. Het tennisveld wordt vervangen door een nieuw stukje groenzone.