22/09/2021

VTT inhuldiging vernieuwde mountainbikeroutes

Algemeen nieuws Sport

Zondag 24 oktober organiseert onze sportdienst een VTT in het kader van de opening van de vernieuwde mountainbikeroutes. De routes zijn gebaseerd op de reeds bestaande routes, uitgebreid met enkel nieuwe stukken die ons door de prachtige natuur van Lokeren voeren. Er zijn ook twee nieuwe technische passages toegevoegd die een extra uitdaging bieden voor de meer ervaren mountainbiker.

3 omlopen + kidstour

Er is keuze tussen drie omlopen, een uitgebreide omschrijving van de routes is te vinden in deze flyer van Sport Vlaanderen (.pdf). Voor de kleinste fietsers wordt trouwens een alternatieve kidstour voorzien. Deze route is zo'n 15 kilometer lang, bevat minder technische stroken en is eenmalig voorzien van bewegwijzering (oranje pijlen van Sport Vlaanderen). Voor de drie andere omlopen is een vaste bewegwijzering voorzien.

Vooraf inschrijven

Dit is een gratis evenement, maar op voorhand inschrijven is wel nodig. We voorzien voor elke deelnemer een leuk gadget. En er is meer, want iedereen die op de deelnemerslijst staat maakt kans op een VéLokeren wieleroutfit van zeer goede kwaliteit. Ook aan bevoorrading werd gedacht! Deze wordt meegegeven aan de start en dus niet onderweg. Verder worden ook een afspuitstand voor de fietsen en kleedkamers voor de renners voorzien.

Inschrijven via webshoplokeren.recreatex.be

Je kan de dag zelf, of op gelijk welk ander moment de routes ook rijden zonder in te schrijven. Enkel wie ingeschreven is, geniet van het gadget en de bevoorrading. 

Extra info

  • De cafetaria van de Sporthal is open voor wie na de rit nog iets wil gaan drinken, maar er is geen bewaakte fietsenstalling voorzien.
  • Aanmelden voor de start: Sport- en Jeugdcomplex, Sportlaan 2. We vragen om het opgegeven startuur te respecteren zodat de massa niet te groot is.
  • Kinderen kunnen kiezen voor de kidstour, maar mogen uiteraard ook de langere routes uitproberen.
  • Hoewel we dit niet kunnen verplichten, vragen we om een fietshelm te dragen. Respecteer ook steeds de wegcode en wees alert bij gevaarlijke oversteekplaatsen. Dit is een recreatieve rit, geen wedstrijd.