18/11/2021

Coronaupdate: oproep tot veilig eindejaar

Algemeen nieuws Toerisme

Volgend op de nieuwe beschermingsmaatregelen die het Overlegcomité gisteren heeft aangekondigd tot al zeker 28 januari 2022, in een poging om de coronaverspreiding tegen te gaan, namen wij bijkomend beslissingen omtrent de geplande kerst- en eindejaarsactiviteiten.

Het aantal besmettingen neemt in heel het land snel toe, zo ook in Lokeren. “Onze coronacijfers zijn sinds de uitbraak van de epidemie zelfs nog nooit zo hoog geweest”, verduidelijkt burgemeester Filip Anthuenis. “Het is dan ook met enorm veel spijt in het hart dat we vanuit het bestuur en onze stedelijke coronacel hebben beslist om bepaalde stadsevenementen te annuleren, zoals het Sinterklaasfeest van aanstaande zaterdag en de kerstmarkt. Het is zeker niet de leukste beslissing om – alweer – te nemen, maar het is wel de slimste.”

Daarnaast zijn de opgelegde veiligheidsmaatregelen praktisch niet haalbaar of uitvoerbaar bij bepaalde activiteiten. “Enkel al zittend eten of drinken op de kerstmarkt of een negatieve zelftest ter plaatse laten uitvoeren tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn geen realistische opties. Het moet voor iedereen gezellig blijven”, aldus Anthuenis. Deze geplande stadsevenementen werden alvast geannuleerd:

  • 20 november: Aankomst Sinterklaas en aansluitende Sinterklaasshow (de film Sinterklaas en koning Kabberdas op 28 november in het Cultuurcentrum gaat wél nog door)
  • 10 en 11 december: kerstmarkt op het evenementenplein op de Markt 
  • 8 januari: Nieuwjaarsreceptie onder de shelter op de Markt

Wat de private evenementen betreft, ligt de verantwoordelijkheid bij de organisatoren. We rekenen erop dat de organisatoren de opgelegde maatregelen rigoureus toepassen. 

Lokeren, de warmste winterstad

Ondanks de annulaties zetten we opnieuw in op een extra dosis gezelligheid tijdens de eindejaarsperiode. Naar goede traditie zal de kerststal postvatten op de Markt, en dit vanaf 7 december. De Markt, haar omgeving en de Lokerse straten zullen opnieuw schitteren dankzij de gezellige kerstverlichting. Blijf zeker ook je buurt ontdekken: haal gratis wandelkaarten af in het Infopunt Toerisme, spring de fiets of mountainbike op voor een lichte of uitdagende toer. Er zijn absoluut opties genoeg.