22/12/2021

Lokerse sportkampioenen en - laureaten gelauwerd tijdens Sportgala 2021

Algemeen nieuws Sport

Jaarlijks huldigen we samen met de Lokerse sportraad onze sportkampioenen en - laureaten op het Sportgala in december. Voor het tweede jaar op rij kon het gala met zijn speeches, sportoptredens en huldigingen in de sporthal niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. Om de kampioenen en laureaten alsnog te huldigen, werden de verschillende provinciale, Vlaamse, Belgische, Europese kampioenen maar ook de wereldkampioenen in de bloemetjes gezet.

Tijdens een intiemer moment werden maar liefst een 60- tal bekers uitgereikt. Iedereen werd op afspraak uitgenodigd om zijn beker op te halen op zaterdag 18 december jl. Aansluitend werden in aanwezigheid van de schepen van Sport, Marjoleine de Ridder en burgemeester Filip Anthuenis de laureatentitels bekendgemaakt. Nog geen laureate wegens te jong, maar toch al gelauwerd dankzij om prestaties: Marie Vermeir.

Sportbelofte 2021: Marie Vermeir

Als lid van de Brasschaatse Reddingsclub vzw nam ze deel aan verschillende wedstrijden reddend zwemmen en behaalde hierin de Nationale titel.

Sportteam 2021: Aflossingsploeg AVLO 4 x 100 m

Vergeylen Caitlin, Cowie Jade, Roggeman Sara en Boone Davine vormen samen de aflossingsploeg AVLO 4 x 100 m scholieren meisjes. Ze verrasten iedereen door hun wedstrijd op de Memorial Van Damme in het Heizelstadion te winnen en bevestigden een paar dagen later op het Belgisch kampioenschap te Jambes, waar ze ook Belgisch kampioen werden.

Sportclub 2021: LRV Kruisridders Eksaarde- Doorslaar

Ze bestaan reeds meer dan 65 jaar en zijn dit jaar de grootste ponyclub van Vlaanderen geworden met maar liefst 52 leden. Ze organiseren jaarlijks ruiter- en ponyactiviteiten, waaronder het nationaal kampioenschap jonge pony’s. Zowel op provinciaal als op nationaal vlak behaalden hun leden mooie prestaties. Ze worden verdiend Sportclub 2021.

Sportverdienste: Leo Van Kerckhove.

Hij overleed in oktober 2021 onverwachts op 68 -jarige leeftijd. Leo zette zich sinds de jaren ’70 jaren in voor verschillende sportclubs en organisaties in Lokeren. Hij runde café ’t Anker, wat het clublokaal was van voetbalploeg Lokerse SV. Zelf speelde hij cafévoetbal en later ook minivoetbal. Ook werd hij scheidsrechter na zijn actieve voetbalcarrière. Naast voetbal werd hij ook lid van wielerclub de Raepespurters. Sinds 2001 zette hij zijn schouders onder FC Daknam en werd voorzitter van de voetbalclub en dit tot en met 2015. Hij kreeg naast het voetbal ook de microbe te pakken van het petanque spelen. Het was tijdens een competitiewedstrijd dat het noodlot toeslaat.

Sportvrouw 2021: Sara Roggeman

Roggeman maakt ook deel uit van het sportteam 2021. Sara behaalde op het Vlaams kampioenschap te Deinze de zilveren medaille op de 100 m horden scholieren meisjes in een tijd van 14 seconden 23 honderdsten. Op de Belgische kampioenschappen in Lier kon Sara haar seizoen bekronen door de bronzen medaille binnen te halen op de 100 m horden in een persoonlijk record van 14 seconden 01 honderdste.

Sportman 2021: Luka Van den Keybus

Hij was de beste Belg ooit op een historische WK-allround finale en behaalde een 16e plaats in Japan. Nooit eerder eindigden twee Belgen in de top 20 van een Allround finale Gymnastiek. Hij deed dit samen met Noah Kuavita. Luka eindigde ook 15e allround op het EK in Basel.

 

“Stad Lokeren wenst iedereen van harte proficiat met hun sportprestaties en kijkt hoopvol uit naar een sportief 2022 met mooie sportmomenten” , aldus een trotse schepen van Sport, Marjoleine de Ridder.