11/01/2022

Promocampagne BK Veldrijden 2023 op gang getrapt

Algemeen nieuws Sport

In Park ter Beuken, aan de voet van de Mont Henri – traditioneel één van de spektakelstukken op het parcours van de Lokerse Rapencross – werd vanmiddag officieel de promocampagne richting de Belgische Kampioenschappen Veldrijden 2023 op gang getrapt. Binnen iets meer dan een jaar, op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023, maken de beste veldrijders van ons land op deze locatie uit wie een jaar lang in de Belgische driekleur mag fietsen.

Onthulling BK-logo

Tegelijk werd ook het logo voor het BK Veldrijden in onze stad voorgesteld. In het ruitvormige logo kon de Lokerse haas uiteraard niet ontbreken maar ook de modderspatten en het zwart-geel-rode lint verwijzen duidelijk naar cyclocross. Naast het al bestaande VéLokeren-logo dat de stad in het leven riep in 2020 bij start van de fietscampagne, “is dit nieuwe logo er gekomen om een herkenbaarheid uit te stralen in aanloop naar het BK binnen onze stad”, aldus een trotse burgemeester. “We zijn ontzettend fier dat het kampioenschap de weg naar onze prachtige stad heeft gevonden en zullen er ook alles aan doen om de Lokeraar mee warm te maken in de aanloop er naartoe. Lokeren als gaststad voor het BK Veldrijden 2023, wij zijn er helemaal klaar voor!”

Op de gloednieuwe website www.bklokeren.be kan je vanaf vandaag trouwens alvast alle nuttige informatie vinden rond het kampioenschap. Die info wordt het komende jaar uiteraard aangevuld.

De Belgische Kampioenschappen Veldrijden worden wellicht één van de grootste sportieve evenementen uit de geschiedenis van onze stad. Bovendien is het al van 2019 geleden dat het BK nog eens in Oost-Vlaanderen plaatsvond. Toen ging in Kruibeke Toon Aerts met het gouden eremetaal lopen. Wie hier volgend jaar in Park ter Beuken in slaagt om topfavoriet Wout van Aert voor te blijven, zal er ook niet ver af zijn. Thibau Nys – zoon van levende veldritlegende Sven Nys – rijdt er bovendien zijn eerste BK bij de heren elite.

Sportieve meter en peter ondersteunen campagne

Bij een sportieve campagne van dergelijke grootorde horen natuurlijk ook een meter en een peter. En die vond Lokeren in eigen stad. Met veldrijdster Nele De Vos en het aanstormend wielertalent Rune Herregodts zetten twee jonge wielrenners mee hun schouders onder de Belgische Kampioenschappen in Lokeren en alle fietsactiviteiten binnen de VéLokeren-campagne dit jaar.

Toen Nele gevraagd werd om meter te worden van VéLokeren dacht ze meteen: “Waarom niet! Lokeren ligt mij na aan het hart. Enerzijds omdat ik al heel mijn leven in Lokeren woon, anderzijds omdat ik al verschillende jaren vaste klant bent tijdens de veldrit Rapencross. Ideaal dus om dit toffe initiatief te ondersteunen."

Ook Rune was meteen enthousiast toen hem de vraag werd gesteld. “Niet alleen omdat ik al sinds mijn elfde in Lokeren woon, maar ook omdat het voor iedereen – niet alleen voor topsporters dus - belangrijk is om voldoende te bewegen. Fietsen is hiervoor ideaal. Voor veel mensen zorgt dit voor de nodige ontspanning en ondertussen werken ze nog aan hun conditie ook."

Finalejaar VéLokeren

In 2020 zetten we met de VéLokeren-campagne volop in op koning fiets. Met het BK Veldrijden in januari 2023 kent VéLokeren een fantastische finale. “Dankzij een goed uitgebalanceerde campagne willen we de Lokeraar massaal naar Park ter Beuken krijgen in het weekend van 14 en 15 januari volgend jaar”, zegt schepen van Sport, Marjoleine de Ridder.

De komende maanden lanceren we diverse initiatieven rond “fietsen”. Zo loopt er vanaf 26 februari een expo rond de geschiedenis van het wielrennen in onze stad, is er op 13 maart de Omloop van het Waasland en hebben de zomermaanden rond Festivélo wat meer ‘actieve’ fietsmomenten in petto. Vanaf de herfst gaat het in volle rechte lijn richting het BK.

Alle fietsactiviteiten op een rijtje en meer rond fietsen in Lokeren, zijn terug te vinden via lokeren.be/vélokeren. Ook lees je er vanaf 24 januari het volledige verhaal van meter Nele en peter Rune, net als in onze Infokrant van januari. Houd de VéLokeren-website zeker goed in de gaten, want er zal veel bewegen.

#véLokeren #iedereenopdefiets #BKCycloCross #BKLokeren