07/04/2022

Beleef de lente op de Bloesemwandelingen in Eksaarde

Algemeen nieuws Toerisme

Drie bloesemweekends in april worden ook dit jaar opnieuw voorzien in de boomgaard van Fruitsappen Verhofstede in Eksaarde. Samen met dienst Toerisme – Evenementen van onze stad organiseert Verhofstede opnieuw heerlijk romantische wandelingen tussen de bloesems in het gezelschap van een gids. Een aanrader voor jong en oud(er).

Zaakvoerder An Verhofstede, bedrijfsgids Linda Schelfhout en het Infopunt Toerisme Lokeren staken in 2021 de hoofden bij elkaar en werkten een belevingswandeling op en rond het bedrijf uit. Aan de hand van QR-codes en Aha-momentjes komt de bezoeker heel wat te weten over die bloesems en het bedrijf en maken de kinderen kennis met de Pierlepeinbewoners in de boomgaard.

Makkelijk in te pikken op wandelknooppunten dichtbij

Wie wil kan de wandeling verder uitbreiden langs de mooiste plekjes van Eksaarde via wandelknooppunten op de Kruiskapelroute in de Moervaartvallei. Keuze uit verschillende afstanden van 3,6 km tot 10,3 km of meer. Je kan de wandelingen downloaden op je gsm via www.routeyou.com of een plan met toeristische info ter plaatse krijgen.

Kans op een ontbijt in de boomgaard met Vaderdag!

De deelnemers kunnen een formulier invullen. Per dag wordt er een briefje uitgetrokken en de winnaars winnen een Ontbijt (met lokale producten ) in de boomgaard voor het hele gezin (+/- 6 personen) op Vaderdag zondag 12 juni.

Praktische informatie

Dankzij het mooie weer van de voorbije weken starten de wandelingen al in het weekend van 9 en 10 april. We voorzien alvast drie Bloesemweekends in april met een extra dag op Paasmaandag.

Inschrijven kan via de website www.fruitsappen-verhofstede.com waar iedereen een tijdstip kan reserveren om langs te komen.

Vertrekken doe je bij: Fruitsappen Verhofstede - Nieuwe Baan 15 , 9160 Eksaarde-Lokeren waar je bij de start van de wandeling een lekker Lokers welkomstpakket krijgt. Wandelschoenen zijn aangeraden. Afstand in de boomgaard : 1,2 km.