25/04/2022

Lokeren twee nieuwe ruiterroutes rijker

Algemeen nieuws Sport

Zondag 24 april huldigden we in het bijzijn van menig paardenliefhebber en sympathisanten twee nieuwe ruiter- en menroutes in binnen de stad. De ene lus situeert zich voornamelijk in Doorslaar en Eksaarde, de andere gaat richting Heiende en Oudenbos uit. Hiermee breiden we ons sportief toeristisch aanbod binnen onze groene omgeving uit.

Een werkgroep bestaande uit Lokeraars uit de paardensport en medewerkers van de dienst Sport werkte na enkele brainstormsessies finaal twee routes uit: een groene lus en een bruine lus.

Groene lus van 15 km (Doorslaar – Eksaarde)

Deze lus start aan de Stenenbrug, ter hoogte van brasserie ’t Ou Huys. Parkeren voor deze lus kan best op de parking van het provinciaal domein Puyenbroeck om van daaruit naar het startbord op de Stenenbrug te rijden.

Bruine lus van 10 km (Heiende – Oudenbos)

Hier starten de ruiters en menners aan Stal De Vogelzang in de Vogelzangstraat. De ruiters voor de bruine lus kunnen parkeren op de parking van Stal de Vogelzang.

Beide routes zijn voor zowel ruiters als menners toegankelijk en zijn te allen tijde bereikbaar. De ruiters zijn verplicht de gangbare verkeersregels te respecteren en hebben vanzelfsprekend respect voor de natuur. De routes zijn terug te vinden zijn op toerisme.lokeren.be/doen en www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/ruiter-en-menroutes.