22/02/2023

Sportdienst steunt strijd tegen kanker

Algemeen nieuws Sport

In juni vorig jaar sloeg de Lokerse Sportdienst de handen in elkaar met de buren uit Zele, Hamme, Berlare, Waasmunster en Dendermonde om samen de Mini Roparun te organiseren. Een recreatief loopevenement waarbij zoveel mogelijk geld werd ingezameld voor de strijd tegen kanker.

De opbrengst werd verdeeld over de zes organiserende steden en gemeenten die dit bedrag konden schenken aan een zelfgekozen doel. In Lokeren ging 450 euro integraal naar de afdeling oncologie van Vitaz, campus Lokeren.

‘Tintelend overleven’

Er werd gekozen voor het project ‘Tintelend overleven’. Hierbij worden kankerpatiënten begeleid die lijden aan perifere neuropathie. Deze zenuwpijn, die vooral optreedt aan vingers en tenen, is een gevolg van de behandeling met chemotherapie. In de afdeling oncologie van Vitaz probeert men de fijne motoriek van vingers en tenen te stimuleren door het gebruik van bepaalde voorwerpen zoals egelballen en voetrollen. Dit materiaal wordt gebruikt om een soort van massage te geven aan de vingers en voeten.

Schepen van Sport, Marjoleine de Ridder overhandigde vrijdag 18 februari het bedrag van 450 euro. Met dat geld kan er nieuw materiaal aangekocht worden om de klachten van patiënten te verlichten. Hoewel dit misschien maar een kleine hulp is in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte, werd de delegatie van de Sportdienst met open armen ontvangen.

Het geschonken bedrag werd verzameld dankzij de sportieve inspanningen van de deelnemende Lokerse loopteams. De Sportdienst en Vitaz willen hen hiervoor van harte bedanken.