23/05/2023

Dag van de Mantelzorg - 23 juni

Algemeen nieuws

Mantelzorgers verdienen alle dagen lof en pluimen. Maar op de Dag van de Mantelzorg, op 23 juni, zetten we ze extra in de schijnwerpers!

Op Dag van de Mantelzorg willen we alle mantelzorgers erkennen, bedanken en aandacht vragen voor wat ze doen. Want als mantelzorger ben je niet alleen 'zorger', maar vaak ook geliefde, ​​steunpilaar, belangenbehartiger, zorgcoördinator, en nog zoveel m​​eer. Het combineren van al die rollen is niet simpel, maar zij doen het en dat maakt hen helden in onze zorg en samenleving.​

Dus dankjewel, mantelzorger​. Jij verdient wel hónderd pluimen.

Vaak zie je jezelf niet als mantelzorger. Je vindt het maar evident dat je zorgt voor iemand die je dierbaar is. Dat is ook het geval voor Jan De Schepper (74) die voor zijn vrouw Marianne De Visscher (69) zorgt. Lees hier het interview. 

Activiteit dienstencentrum

Naar aanleiding van deze dag organiseert het dienstencentrum een activiteit rond mantelzorg: "Hoe herken je de eerste verschijnselen van dementie?".
Meer info vind je op de webpagina van het dienstencentrum. 

Meer info over Dag van de Mantelzorg vind je op dagvandemantelzorg.be.