18/10/2024

17 november: Kunstendag voor kinderen - Zot van kleur

Algemeen nieuws Bibliotheek Cultuur Jeugd

Op zondag 17 november van 14 tot 17 uur komen kleuren helemaal tot leven in de Bib en het Cultuurcentrum. Onder het thema ‘Zot van kleur!’ nodigen we alle jonge kunstenaars uit om te experimenteren en hun creativiteit de vrije loop te laten. Van het maken van zotte zelfportretten en het bouwen van waanzinnige LEGO-boomhutten tot een sprankelende COLORS-voorstelling … er is voor iedereen wat leuks te beleven. Bovendien zijn zo goed als alle activiteiten gratis! Breng dus je vrienden mee, laat je inspireren door de magie van kunst en zet je schrap voor een middag vol kleur en creativiteit.

Locatie: Cultuurcentrum, Kerkplein 5

COLORS – De Kopergietery
COLORS toont het ware coloriet van een diverse groep spelers op scène. Acht ‘ikken’ in tachtig kleuren. Elke kleur met een eigen persoonlijkheid. Net als jij. Welke kleur zou jij zijn? Witte druivengroen, middernachtzwart of fluo geel? En wat als jouw kleur niet wordt gezien? In het muzikale COLORS gaan de spelers – volwassenen, jongeren, mensen met of zonder beperking – op zoek naar wat kleur met ons doet. Hoe anders ze onderling ook lijken, elk van hen geeft kleur aan onze wereld.
Vanaf 6 jaar. Van 16 tot 17 uur. Tickets via cultuur.lokeren.be.

 


Knaldada
We laten kunstige zinnen knallen op een doek met vormen & kleuren, leuke letters & gekke fantasiediertjes. Dit groot kunstig doek is een vrolijke eyecatcher!
Van 6 tot 10 jaar. Van 14 tot 16 uur. Gratis in- en uitloopactiviteit. I.s.m. Vuile Vingers, Lynn Bruggeman en vrijwilligers.

 

Bonte tapijten
Met materialen die we anders toch zouden weggooien, maken we een kleurrijk tapijt! Hoe bonter, hoe beter!
Van 6 tot 12 jaar. Van 14 tot 16 uur. Gratis in- en uitloopactiviteit. I.s.m. Vuile Vingers en Lynn Bruggeman.

 

 

Een magische sterrenhemel
Laat je meenemen op een magische reis onder een kleurrijk sterrenstelsel! Ga lekker liggen en laat je verwonderen door een prachtig geprojecteerde sterrenhemel boven jou. Terwijl jij de sterren bewondert, zorgen twee getalenteerde muzikanten voor sfeervolle livemuziek die je helemaal in de juiste stemming brengt.
Vanaf 4 jaar. Van 14 tot 16 uur. Gratis in- en uitloopactiviteit. I.s.m. Hannes Beauprez en Bram Van Weverberg



Pimp je eigen keukenschort
Een échte kok heeft een échte schort. En een kleurenkok, die pimpt gewoon zijn eigen schort. We gaan aan de slag met textielstiften en textielverf.
Vanaf 3 jaar. Van 14 tot 17 uur. Gratis in- en uitloopactiviteit.

 


De kleurenkok
Je kan kleuren met kleurpotloden en verven met penselen. Maar heb je ooit al kunst gemaakt met groenen en fruit, spaghetti, ijsjes, spatels of ander keukengerei? In onze kleurenkeuken experimenteren we samen met kleur en keukenmiddeltjes.
Vanaf 3 jaar. Van 14 tot 17 uur. Gratis in- en uitloopactiviteit.

 

Locatie: Bibliotheek, Kerkplein 3

Doodle Deluxe
Django Jim doedelt doorgaans de hele dag door. Het resultaat van al dat tekenen is altijd even grappig als kleurrijk. Op Kinderkunstendag schudt hij live de ene na de andere zotte schets uit zijn mouw. Aan zijn XXL-tekentafel is ook plaats voor jou! Hoe meer mensen komen meetekenen, hoe maffer het eindresultaat.
Vanaf 4 jaar. Van 14 tot 17 uur. Gratis. In- en uitloopactiviteit. I.s.m. Django Jim.

 

De waanzinnige LEGO-boomhut
Wat LEGO-master Julien met LEGO-blokjes kan, doet sowieso monden openvallen. Op deze Kunstendag voor kinderen tovert hij de bibzolder om in één grote LEGO-bouwwerf. Met zijn tips en tricks maken we met z’n allen de gekste verdiepingen van de waanzinnige boomhut na.
Vanaf 6 jaar. Van 14 tot 17 uur. Gratis. In- en uitloopactiviteit. I.s.m. Bricks in the Attic.

 

Zo zot als je zelfportret
Als je zelf een beetje zot bent, is je zelfportret dat ook – en zeker als je dat zelf in elkaar knutselt. Hoe hard laat jij jezelf dus knallen? Hou je het bij bruine of blauwe ogen of heb je ze toch liever knalgroen? En waarom zou je haar nog blond of zwart zijn als elke andere kleur ook kan? In het knutselatelier van Caroline Bée liggen de ideeën voor het grijpen.
Vanaf 4 jaar. Van 14 tot 17 uur. Gratis. In- en uitloopactiviteit. I.s.m. Knutsel mee met Caroline Bée.

 

Deze Kunstendag voor Kinderen is een Vlaamse campagne die in Lokeren tot stand kwam dankzij een samenwerking tussen het Cultuurcentrum, de Bibliotheek en dienst Sport en Jeugd. Met steun van Cultuurtuin Waas.