Artikels onder Cultuur

Preview

PoΓ«zieweek in Lokeren komt Dichter

Van 27 februari tot en met 2 februari trekken Bibliotheek Lokeren, Kunstacademie Ter Beuken en de Cultuurraad Lokeren alle registers open, want dan staat poëzie opnieuw een hele week centraal tijdens de Poëzieweek 2022.

Dichter in de bibliotheek dankzij Stijn Vranken

Tot groot plezier van zijn publiek maakt Stijn Vranken al vele jaren poëziepodia onveilig. Op Gedichtendag palmt...

Meer lezen27/01/2022

Extra tickets beschikbaar voor Bach to Black en Kamal Kharmach

Door de nieuwe maatregelen afgekondigd door het overlegcomité op vrijdag 21/01/2022 kunnen we onze zaalcapaciteit uitbreiden naar 300 bezoekers. Hierdoor zijn er terug tickets beschikbaar voor Room13Orchestra & Kapinga Gysels met Bach to Black en ook voor de 2 voorstellingen van Kamal Kharmach.

Meer lezen25/01/2022

Het Cultuurcentrum opent terug de deuren

Na de beslissing van de Raad van State mogen er terug voorstellingen plaatsvinden in de zaal volgens de maatregelen die van kracht waren in december: CST, mondmasker en een maximum capaciteit van 200 bezoekers.

We vragen even de tijd om alles te verwerken, we bekijken nog of we voorstellingen laten doorgaan of verplaatsen naar een later moment. De beperking van 200 personen heeft namelijk...

Meer lezen04/01/2022

Ticketbalie gesloten tot 3 januari

De ticketbalie van het cultuurcentrum is gesloten van 24 december (namiddag) tot en met 3 januari 2022. Vanaf dinsdag 4 januari zijn wij terug beschikbaar.

Fijne feesten!

Meer lezen24/12/2021

Cultuurcentrum sluit de deuren tot 28 januari

Het overlegcomité kondigde opnieuw strengere coronamaatregelen aan, waardoor het Cultuurcentrum de deuren helaas weer moet sluiten tot 28 januari.

We zoeken volop naar alternatieve data voor de voorstellingen in deze periode. We houden jullie en de tickethouders in het bijzonder op de hoogte van zodra we meer duidelijkheid hebben.

Het hele team van Cultuurcentrum Lokeren wenst je...

Meer lezen23/12/2021

Nieuwjaarsconcert 2022 geannuleerd

Deze voorstelling wordt tot onze grote spijt geannuleerd. In overleg met de Harmonie Sint-Cecilia is besloten om het Nieuwjaarsconcert in 2022 niet te laten doorgaan. Door de huidige coronamaatregelen kan de Harmonie namelijk niet repeteren. Ook is er geen duidelijk perspectief of repetities binnenkort hervat kunnen worden.

Ticketkopers worden gecontacteerd.

 

Meer lezen16/12/2021

Preview

Lokerse bLOKspots bieden studenten een plaats voor winterblok (blokperiode 4 -28 januari 2022)

We voorzien tijdens de volgende blokperiode opnieuw bLOKspots voor de hogeschool- en universiteitsstudenten. Dit zijn gezamenlijke studieplaatsen waar ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op de examens.

We erkennen als stad de nood aan het inrichten van deze studieplekken. Deze studeerplaatsen zijn voorzien voor diegenen die thuis of op school niet in de mogelijkheid zijn om voldoende...

Meer lezen15/12/2021

Kerst- en Nieuwjaarsactie 1+1 gratis

Om jonge makers te ondersteunen lanceren we een uitzonderlijke Kerst- & Nieuwjaarsactie voor de voorstellingen van Dries Gijsels en Jaha KooBij het aanschaffen van 1 ticket krijg je er 1 ticket gratis bij. 

Meer informatie over deze actie lees je hier.

Meer lezen09/12/2021

Voorstellingen in december kunnen doorgaan

Onze voorstellingen in december kunnen plaatsvinden. Het Overlegcomité heeft op 3 december beslist dat voorstellingen mogen plaatsvinden met een maximum capaciteit van 200 personen. Onze voorstellingen kunnen hierdoor gewoon doorgaan als gepland. Enkel voor de voorstelling van ‘De Mens’ zijn momenteel geen tickets meer te verkrijgen.

Wij werken met een Covid Safe Ticket plus...

Meer lezen06/12/2021

Preview

BLOKspots laten studenten opnieuw in alle rust studeren

We voorzien tijdens de volgende blokperiode opnieuw bLOKspots voor hogeschool- en universiteitsstudenten. Op deze gezamenlijke studieplaatsen kunnen ze zich in alle rust voorbereiden op de examens. We vinden het als stad belangrijk om deze studieplekken te voorzien voor iedereen die thuis of op school niet de mogelijkheid heeft om voldoende rustig te blokken. Let wel: de plaatsen...

Meer lezen03/11/2021

Preview

PPPUSH-IT zoekt jonge fotografen voor de Lokerse Feesten

Deze zomer gaat het Wase image, media and music festival, PPPUSH-IT, op zoek naar 10 energieke jongeren uit het Waasland die terug rock&rave in hun leven en hun foto’s willen brengen.

Tien jonge fotografen krijgen de kans om één dag mee te lopen met een ervaren (foto)rot op de Lokerse Feesten. Een unieke kans om topmuzikanten dichtbij je lens te krijgen en tips en tricks...

Meer lezen13/07/2021

Online luisterspel Radi'O Zoutloos van Studio Orka

Luisterspel voor iedereen tussen 6 en 106 jaar.

Met ingehouden adem volg je het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis. De voorbereidingen voor het verjaardagsfeest van Palmira, voormalige circusartieste, dreigen in het honderd te lopen. Kan het feest doorgaan? En zal  Charly er zijn, haar grote geliefde die ze al vele jaren niet meer heeft gezien?

De...

Meer lezen23/04/2021

Preview

Livestream Smartschade naar woonzorgcentra

Op donderdagnamiddag 1 april streamen we de voorstelling Smartschade voor de bewoners van het woonzorgcentrum Ter Durme en Hof Van Eksaarde.

Onder andere Lien Van De Kelder, Jan De Smet en Mauro Pawlowski brengen smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen voor de bewoners van de centra.

 

Meer lezen01/04/2021

Preview

Podcastreeks Lokeren Gekluisterd

Cultuurcentrum Lokeren presenteert de podcastreeks 'Lokeren Gekluisterd'. We brengen verhalen die de Lokeraars in de ban houden.

We bijten de spits af met π™Žπ™‹π™Šπ™π™π™„π™‰π™‚ π™‡π™Šπ™†π™€π™π™€π™‰ - 𝙏𝙄𝙀𝙉 π™π™π™ˆπ™π™‡π™π™π™€π™π™•π™€ π™…π˜Όπ™π™€π™‰ βš½βš½βš½
3 afleveringen over de voorbije 10 jaar van de Lokerse club met haar gekende hoogtepunten maar ook diepe dalen. Een verhaal van topvoetbal met bekerwinst en Europees voetbal, een verschrikkelijk...

Meer lezen04/03/2021

Corona-update: verlenging maatregelen

Door de verlenging van de coronamaatregelen zal het cultuurcentrum gesloten blijven t.e.m. 15 januari.
De leesclub van Ish Ait Hamou rond zijn boek 'Het moois dat we delen' is verplaatst naar zaterdag 20 maart.
Later volgt meer nieuws over de voorstelllingen van Comp. Marius 'The Sunshine Boys' en Taurus Quartet 'Beethoven 250! strijkkwartetten'. We zijn nog aan het bekijken of we deze...

Meer lezen04/12/2020

Corona-update: Bijkomende maatregelen & uitstel winterverkoop

Wegens de maatregelen genomen door de Veiligheidsraad zullen alle voorstellingen tot en met 13 december in het Cultuurcentrum Lokeren worden opgeschort.
Hierdoor zullen we ook onze geplande ticketverkoop voor december 2020-februari 2021, die op 24 november ging plaatsvinden, uitstellen. We houden jullie op de hoogte over een nieuwe datum.

Meer lezen06/11/2020

Corona-update: bijkomende maatregelen

Veiligheid staat voorop in Cultuurcentrum Lokeren.  We schakelen onmiddellijk over op de nieuwe coronamaatregelen, om jullie in de meest optimale omstandigheden te kunnen ontvangen.

Zo wordt de afstand tussen de verschillende bubbels vergroot tot 2 stoelen. Ook wordt steeds een rij tussengelaten.

De overige richtlijnen blijven gelden. Je kan deze hier nalezen.

Meer lezen23/10/2020

Tentoonstelling Henk Delabie - Blind Spot verlengd

De tentoonstelling 'Blind Spot' van Henk Delabie in Park ter Beuken wordt verlengd tot 25 april 2021. Zo krijg je de kans om de kunstwerken in het park in alle seizoenen mee te maken en de natuurlijke evolutie te zien.

meer info: www.parkterbeuken.be

 

 

Meer lezen15/10/2020

Start ticketverkoop op 29/08 en coronamaatregelen

De ticketverkoop start op zaterdag 29 augustus om 10 uur. Bij voorkeur koop je je tickets online. De ticketbalie zal geopend zijn van 10 tot 12 uur.

Gezien de onzekere tijden, gaan voorlopig enkel de voorstellingen van september, oktober en november in verkoop. Later volgen dan nog een verkoop voor de wintermaanden en een verkoop voor het voorjaar. Op deze manier kunnen we maximaal...

Meer lezen28/08/2020

Seizoen 2020 - 2021: update

Ten gevolge van de coronacrisis werden bepaalde voorstellingen van seizoen 2020-2021 geannuleerd of aangepast. Hier vind je een overzicht van de actuele wijzigingen.

De ticketverkoop voor het nieuwe seizoen start op zaterdag 29 augustus om 10 uur, online of aan de ticketbalie (*onder voorbehoud van de coronamaatregelen). Voorlopig start de ticketverkoop enkel voor de voorstellingen...

Meer lezen09/07/2020

Corona update

Beste bezoeker, 

Er worden extra preventieve maatregelen genomen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus. Tot nader order  worden alle evenementen in CC Lokeren verboden.  Het bestuur van Lokeren heeft daarnaast ook besloten om veiligheidshalve alle voorstellingen in de Theaterzaal en Torenzaal af te gelasten tot en met 1 juni. 

Alle mogelijke pistes...

Meer lezen24/03/2020