24/11/2023

Expo "Lokereirs" door Freek De Backer

Algemeen nieuws Cultuur

Vanaf zaterdag 25 november loopt de expo “Lokereirs” van fotograaf Freek De Backer. Je kan de expo gratis bezichtigen in het Cultuurcentrum. De Backer legde heel wat iconische Lokerse koppen vast op de gevoelige plaat. Het resultaat zijn 62 prachtige portretten van internationaal, nationaal en lokaal bekende Lokeaars.

Geboren en getogen Lokeraar Freek De Backer startte enkele jaren geleden zijn reis in de wereld van de fotografie. Voor zijn eindwerk maakte hij prachtige zwart-wit portretten van bekende mensen uit en van Lokeren. Gedreven als hij is, droomde Freek er ook van om al zijn portretten in een boek te verzamelen, en ze allemaal tentoon te stellen. Sommige geportretteerden zijn hier geboren en getogen en wonen er nog steeds, anderen zijn hier pas later aangeland of reeds vertrokken. Van enkelen moesten we tijdens de duur van dit project jammer genoeg afscheid nemen.

Internationaal bekende Lokeraars zoals Tom Audenaert en Chuki Beats. Sporting-iconen zoals Aimé Anthuenis en Dancing Willy. Professionele kunstenaars, bekende acteurs en vrijwilligers die Lokeren op de kaart zetten. Van legendarische cafébazen tot drijvende krachten achter de Lokerse Feesten. Jonge en oude Lokeraars.


De expo loopt van zaterdag 25 november tot zondag 18 februari in het Cultuurcentrum, Kerkplein 5
Van dinsdag tot vrijdag tijdens de openingsuren en tijdens voorstellingen.
Op zaterdag van 10 tot 17 uur (behalve op zaterdag 6 januari)
Op zondag van 10 tot 17 uur (behalve op zondag 17 en 24 december, zondag 14 en 21 januari.
Gesloten tijdens de eerste week van de kerstvakantie en op dinsdag 2 januari.