11/03/2024

Kunstenaar ROA kiest voor onze stad

Algemeen nieuws Cultuur Museum

Het Stadsmuseum van Lokeren sloot begin vorig jaar tijdelijk de deuren voor een grondige vernieuwing. Nu intussen een jaar later beweegt er vanalles binnen en rondom de muren van het Lokerse museum in de stadskern. Op de “signature wall” ter hoogte van Markt 15a stond de afgelopen jaren een gedicht te lezen van Armando. Met de heropening van het Stadsmuseum krijgt ook deze muur een nieuwe invulling en dat is er meteen een van formaat. Internationaal streetart kunstenaar ROA voegt Lokeren met de komst van een haastekening toe aan zijn nu al legendarische palmares. Het Stadsmuseum zelf opent vanaf zondag 9 juni de deuren opnieuw.

Zwart-witte dierentekeningen

De Belgische kunstenaar ROA is bekend om zijn massieve zwart-witte dierentekeningen. Zijn unieke murals zijn erg kenmerkend en herkenbaar, en te bewonderen in steden overal ter wereld. Hij heeft een grote liefde voor hazen, en waar beter dan op de gevel van het Lokerse Stadsmuseum kan hij er een tekenen? ROA werkte een week aan de haas op het Stadsmuseum, die uiteraard verwijst naar het haarsnijderijverleden van de stad. Een project dat dankzij de steun van diensten Museum en Cultuur gerealiseerd kon worden. We zijn dan ook enorm trots om zo'n groot artiest naar Lokeren te brengen. Het is een eer dat hij onze stad mee op zijn artistieke kaart wil zetten.

Stadsmuseum opent vanaf zondag 9 juni

Niet minder belangrijk natuurlijk is de heropening van het Stadsmuseum. Die vindt voor het grote publiek plaats op zondag 9 juni. Naast het verhaal van de haarsnijderij zullen het heden en het verleden van Lokeren en Moerbeke er centraal staan, in een frisse nieuwe vormgeving van ontwerpbureau Exponanza. Hierop is het nog even wachten dus! Meer info volgt later.

 © Roos Denys