26/08/2024

Open Monumentendag: En route! - zondag 8 september

Algemeen nieuws Toerisme

Tijdens Open Monumentendag zetten we graag enkele boeiende monumenten en activiteiten in de kijker die je gratis kan bezoeken. Dit jaar trekken we onder het thema ‘En route’ op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren en staan we stil bij monumenten onderweg.

  • In de spotlight staat 𝗱𝗲 𝗢𝘂𝗱𝗲 𝗣𝗼𝘀𝘁, waar je een exclusieve blik achter de schermen krijgt tijdens een werfbezoek.
  • In het vernieuwde 𝗦𝘁𝗮𝗱𝘀𝗺𝘂𝘀𝗲𝘂𝗺 toont de vaste opstelling het heden en verleden van de stad. Daarnaast wordt een extra verdieping voorzien over de tram- en treinroutes Lokeren en Moerbeke doorkruisten.
  • Ga je mee op 𝗦𝗣𝗢𝗢𝗥-𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁 langs de vroegere tramlijnen? De verloren routes worden terug tot leven gebracht met feiten, verhalen en weetjes.
    Fiets de route op eigen houtje vanuit Lokeren of Moerbeke, of volg een stukje onder leiding van een gids.
  • In het voormalige 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗠𝗼𝗲𝗿𝗯𝗲𝗸𝗲 neemt Heemkring Erkus je mee op rondleiding over de geschiedenis van het station, de invloed van de suikerfabriek en haar relatie met de familie Lippens.
  • In de 𝗛𝗲𝗶𝗿𝗯𝗿𝘂𝗴𝗺𝗼𝗹𝗲𝗻 nemen de molenaars je mee tot in de nok om je de knepen van het vak uit te leggen. In de namiddag kan in een workshop experimenteren met water en wind tijdens het maken van je eigen molentje.

Zeker de moeite dus om eens af te komen!

Alle praktische details vind je op lokeren.be/openmonumentendag.