N70 - Renovatie fietspaden

Mobiliteit Wegenwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen om het fietscomfort te verbeteren.
Ze kiezen voor asfalt ipv klinkers, werken hindernissen en obstakels weg en waar mogelijk verbreden ze ook de fietspaden.


Wat houden de werken in?

De werfzone start vanaf de oprit van het winkelcentrum in de Tweebruggenstraat tot voorbij het kruispunt met de Chrysantenlaan. Over een afstand van bijna 1 km komen er nieuwe comfortabele fietspaden in asfalt. Ook wordt de ligging van de fietspaden aangepast zodat het zicht en de zichtbaarheid van de fietsers wordt bevorderd. Waar kan worden er extra groenzones gecreëerd.

 

Timing en fasering

De werken zijn gestart op donderdag 10 november en duren een 6-tal weken. De timing van de werken is sterk weersafhankelijk.
Er wordt gewerkt in twee fases. Elke fase wordt in zijn geheel aangepakt en zal een 3-tal weken in beslag nemen.

Vanaf 24 november zal de eerste fase afgewerkt zijn en wordt er gestart aan de kant van het winkelcomplex (fase 2).
De gerenoveerde fietspaden aan de kant van de Daknamstraat kunnen dan reeds in gebruik worden genomen.

 

Hinder en omleiding

Er zal een parkeerverbod gelden aan de kant van de fase waar de werken plaatsvinden. 
De klinkers thv de opritten blijven liggen tot de asfaltering, bewoners en handelaars worden verwittigd wanneer de oprit wordt verwijderd.

Het gemotoriseerd verkeer op de steenweg kan in de beide richtingen langs de werfzone passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Fietsers worden omgeleid in de beide richtingen:

  • Richting Sint-Niklaas: omleiding via Kraaimeersstraat, Van Duysestraat, Slagveldstraat, Dennenlaan, Grijze-Bosplein, Berkenlaan (onder N70), Beukenlaan, Nijverheidstraat en Verloren Boslaan.
  • Richting Gent: via Kopkapelstraat, Oude Heerweg, Beukenlaan, Berkenlaan, Grijze-Bosplein, Dennenlaan, Slagveldstraat, Van Duysestraat en Kraaimeersstraat.

Bij de werken aan het kruispunt van de Daknamstraat wordt alle verkeer omgeleid van Daknam-dorp naar de N70 via Van Duysestraat, Dr. Van Nestestraat en Vredegerechtstraat. Als het verkeer naar Daknam-dorp wil rijden, kunnen ze dit via de Eksaardebaan en Gentdam.

Bij de werken aan het kruispunt van de Chrysantenlaan zal deze straat afgesloten worden.


Alle info over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/Lokeren
Heb je vragen? www.meldpuntwegen.be